• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Mahmut Şahin: Kısas hukuku tartışmaya açılmalıdır!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ- İstanbul Esenyurt'ta bir iş yerine yönelik gerçekleşen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetmiş, saldırının görüntüleri büyük tepki çekmişti. Bireysel silahlanmaya karşı düzenleme talep eden vatandaşlar bu tür saldırılara yönelik caydırıcı cezaların uygulanması gerektiğini ifade etti.

Konuya ilişkin Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin'den açıklama geldi. 

Sosyal medya hesabı üzerinden   açıklama yapan Şahin, 

“İnsanların rahatça öldürüldüğü yerde hukuk da medeniyet de yoktur.“

Esenyurt'ta bir işyerinde gündüz ortası 2 vatandaşımızın öldürülmesi ile sonuçlanan hadise kamu vicdanını derinden yaralamıştır.

Yaşam hakkı en temel insan haklarındandır. Devletin görevi bu hakkı her koşulda korumak olmalıdır. Devlet tüm aygıtlarıyla bu hakkın korunmasına yönelik her türlü tedbiri alır.

Bu bakımdan ceza hukuku, toplumun huzur ve barış içinde bir arada yaşamasını sağlama işlevi görür.

Ancak son zamanlarda düzenlenen yargı reformları kapsamında infaz hukukunda yapılan değişiklikler ile kasten yaralama, öldürme, taciz, tecavüz vb. belli koşullara bağlı olarak affı ancak hak sahibi tarafından mümkün olan suçların cezasız kalmasına mahal verilmiştir. Bu tavır adeta bir cezasızlık politikasına dönüşmüştür. Bu politika ile uyuyan hücreler uyandırılmış, toplum içinde suça meyilli bireylere suç işlemeleri hususunda motivasyon sağlanmıştır.

Türkiye toplumu yakın zamanda gasp, öldürme, yaralama gibi toplumda vehamet uyandıran suçların gün geçtikçe sıradanlaşması tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır.

Esenyurt'ta gündüz ortası yaşanan ve 2 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan menfur hadise kısmi af içeren düzenlemelerin neticesi olarak görülmelidir. Bundan gerekli ders çıkarılmalıdır.

Bu menfur hadisenin failleri derhal tutuklanmalı ve yapılacak yargılama neticesinde teşdiden cezalandırılmaları sağlanmalıdır.

Bu bağlamda kasten öldürme, yaralama gibi vatandaşın doğrudan mağduru olduğu suçlarda "Kısas Hukukunun" geniş ve detaylı şekilde kamuoyunun tartışmasına açılması gerektiğini ayrıca belirtmek isteriz.'' dedi. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir