• DOLAR 32.223
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2471.357
  • ...
CHP'li vekil Mahmut Tanel hakkında suç duyurusu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

MEHMET BOZDAŞ- Muğla’nın Milas İlçesinde Akbelen ormanında bulanan termik santralin maden sahasının genişletme çalışmalarının ardından bir grup bölgede eylem yapmaya başladı.

Eyleme CHP’li vekil Mahmut Tanal da katıldı. Bölgede jandarma ile tartışan Tanal’ın jandarma personeline “Eşkıya” demesinin üzerine İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Tanal’ı kınamıştı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi bir “kanun ordusudur” ve 184 yıldır eşkiyalarla mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza “eşkıya” diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır." denildi.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Jandarma Genel Komutanlığı, CHP Milletvekili Mahmut Tanal hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Jandarma Genel Komutanlığından yapılan açıklamada, Akbelen'deki olaylarda 40 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Açıklamada ayrıca, "Tanal'ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli açığa alınmıştır" denildi. 

'GÖREV YERİNDEN UZAKLAŞAN İKİ JANDARMA PERSONELİ DE AÇIĞA ALINMIŞTIR'
Eylemlerde hukuka aykırı davranan jandarma personeli olduğu iddialarını araştırmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı tarafından idari tahkikat heyeti görevlendirildiği belirtilen açıklamada, "Milletvekili Mahmut Tanal'ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli de açığa alınmıştır" denildi.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir