• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
"Zulümlerin bitmesini Batı'dan istemek saflıktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Suriye'de zalim Esed ve Baas rejimince yapılan katliamı lanetlediklerini ifade eden Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Avukat Rasim Saygın, öldürülen çocukların hangi günahtan dolayı öldürüldükleri sorulacağı zaman, zalimlerin uğrayacakları çetin azabı hatırlattı.

 

Zulümle abad olunmayacağını, hem bu dünyada hem de öbür dünyada uğrayacakları azabı kendilerine müjdelediklerini söyleyen Saygın, "Yaşadığımız coğrafyada yapılan bu zulümlerin sona erdirilmesini batı dünyasından, Avrupa'dan ve BM'den beklemek tam anlamıyla bir saflıktır. Zira Mısır'da yaşanan olaylarda bize göstermiştir ki, zalimin kendisi bizatihi Batı'nın kendisidir. Zalimden medet ummakta abesle iştigaldir." dedi.

 

İslam ülkelerinin kısık sesini eleştiren Saygın, "Bu durumda İslam ülkelerinden beklenilen şey basit kınamalarla olayı geçiştirmek yerine, her türlü bölgesel menfaati bir tarafa bırakıp acilen bir araya gelerek, bu zulme fiili olarak müdahale edip sonlandırılmasını sağlamaktır. Zira İslam coğrafyasındaki ülkelerin hiç birinin milli çıkarları, Suriye halkının yaşadığı mazlumiyeti gölgelemez, unutturmaz ve bastıramaz. Ülkelerin bölgesel ve milli çıkarlarını korumak adına iç savaşa taraf olan devletler, yaşanılan bu trajediden ve ölümlerden sorumludurlar." ifadelerini kullandı.

 

"Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanmasınlar" ayetini hatırlatan Saygın, "Bu nedenle de Suriye üzerinde etkili olan Türkiye ve İran başta olmak üzere İslam ülkeleri bu vebalden kurtulmak istiyorlarsa derhal akan kanı durdurmak için gerekli adımları atmalılar." şeklinde konuştu. (Mehmet Aldemir/Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir