• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
Düşünce-Der Suriye`de yapılan katliamı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Nusaybin`de faaliyet gösteren Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği (Düşünce-Der) Suriye`de kimyasal silahlarla yapılan katliamı yazılı bir açıklamayla kınadı.

 Barış dini olan İslam`a göre, savaş zamanlarında dahi siviller, kadınlar, çocuklar ve silahsız erkeklerin hedef alınamayacağı belirtilen açıklamada, "Dün Mısır`da katliam yapan bu caniler Birleşmiş Milletler, İsrail ve Amerika ikilisinden oluşan koalisyondan herhangi bir kınama ve karşı duruş görmeyince; Suriye`de kimyasal silah kullanarak yeni bir katliama imza atmışlardır. Dün Hark Adası, Halepçe bu gün Şam kimyasallarla yakılırken yarın Qamışlı, Diyarbakır veya herhangi bir yer olma ihtimali, artık ihtimal olmaktan çıkmıştır. Söz konusu İslam ve Müslümanlar olunca demokrasi, insan hakları, dünya barışı safsata olmaktan başka bir anlam taşımıyor" denildi.

 Açıklamada son olarak, "Düşünce-Der olarak daha önce dediğimiz gibi Ortadoğu`daki bütün katliamları özellikle Mısır ve Suriye`de yapılan katliamları şiddetle kınıyor, katilleri lanetliyor, hayatını kaybeden masumlara Allah`tan rahmet diliyoruz.

 Ve `ey bilerek veya bilmeyerek bu zalimlere destek verenler bu balta size de yönelmeden önce ona sap olmaktan vazgeçin` diyoruz" ifadelerine yer verildi. (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir