• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
Van Valiliğinden açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Geçtiğimiz günlerde Van merkez ile Edremit TOKİ konutları arasında ulaşımı sağlayan minibüs şoförleri ile yolcular arasında yaşanan kavga ile ilgili açıklamalarda bulunun Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alparslan olayın Eski Vali Karaloğlu'nu inadı yüzünden meydana geldiğini iddia etmişti.


Konuyla ilgili Van Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaşanan olaya tepki gösterilerek, Vali beyin görevden ayrıldıktan sonra böyle bir açıklama yapılmasını kamuoyunun değerlendirilmesine bıraktıklarını, bir oda temsilcisinin daha çok sorumlu hareket etmesi ve kamuoyunu doğru bilgilendirmesi gerektiği belirtildi.


Açıklamada, 19.08.2013 tarihinde Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan'ın Edremit yeni TOKİ'lerin yolcu taşımacılığı hakkında yapmış olduğu basın açıklamasında, Edremit ilçesi güzergâhında yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin yetersiz olmasından dolayı vatandaşlar ile şoför esnafı arasında çıkan kavgaların sorumlusu olarak Van Valiliğinin gösterildiği belirtilerek, "İlimizde deprem sonrası yapılan Edremit TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarını karşılanması konusunun ele alındığı İl Trafik Komisyonun 2012/9 sayılı kararında; İlimizin Büyükşehir statüsüne geçecek olması nedeniyle, Büyükşehir yasasına göre toplu taşıma araçlarının hat ve güzergâhlarının belirlenmesi konusunun kurulacak olan Büyükşehir Belediyesi ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından karara bağlanması Komisyon üyelerinin tamamı tarafından oy birliği ile kabul edilmiştir. Bu konuda Van Valiliğini suçlayan Oda Başkanı Faruk Alpaslan da söz konusu karara şerh koyabilecekken, herhangi bir şerh koymamış yâda karşı oy kullanmamıştır" denildi.


Ayrıca, "Van Belediye Başkanlığı ve Edremit İlçe Belediye Başkanlığı ile yapılan yazışmada da mevcut 42 adet minibüsün, vatandaşların toplu taşıma ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede olduğu belirtilmiştir" denilen açıklamanın devamında "Van-Edremit arası yolcu taşımacılığı güzergâhında vatandaşların mağdur olmaması için 42 adet araca ek olarak İl Trafik Komisyonu Başkanlığı'nca 2013/2 sayılı kararının 34. Maddesinde, Edremit Belediyesi bünyesinde Edremit - Van Merkez arasında yolcu taşımacılığı yapmak üzere 25 (yirmi beş) adet halk otobüsünün 10 yıl süre ile ruhsatlandırılmasına ve güzergâhta çalışmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir