• DOLAR 32.27
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2413.196
  • ...
Göz tansiyonu neden olur? Göz tansiyonu belirtileri nelerdir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Göz Tansiyonu yani glokom, göz içi basıncının artmasından dolayı gözde belirli sıkıntıların ortaya çıkmasıyla oluşur. Göz siniri harabiyeti şeklinde tanımlanır. Sık gözlenen, erken tanınıp tedavi edilmediği durumda kalıcı görme kaybına yol çabilen Göz tansiyonu neden olur? Göz tansiyonu belirtileri nelerdir? işte Ayrıntılar...

Göz tansiyonu yavaş ilerler ve çabuk fark edilmediği için görme kaybına neden olur. Erken tanı ve tedavi çok önemlidir aksi takdirde ileri derecede görme kaybına sebep olabildiği gibi körlüğe kadarda götürebilir.

 

Göz tansiyonu her yaşta görülebildiği gibi 40 yaş ve üzeri kişilerde daha sıklıkla görülür. Ailesinde göz tansiyonları olanlar ise yılda en az bir defa kontrole gitmeleri gerekmektedir.

 

Göz tansiyonu neden olur?

Göz tansiyonu neden olur sorusuna da uzmanlargöz merceğini besleyen akör sıvısının, trabeküler ağın tıkanması nedeniyle dışarı atılamadığı, göz içi basıncın anormal artışı ve optik sinirlerin tahribatıyla oluştuğunu belirtiyorlar. Göz tansiyonunda gözün içindeki sıvı birikimi, görme yeteneğine zarar verecek kadar yüksek olduğu gibi ilerlediği zamanlarda körlüğe bile sebeo olabiliyor.
 
Göz tansiyonu belirtileri nelerdir?
Göz tansiyonu belirtilerinden biri yüksek göz içi bansıncıdır ancak kişi bunu kendisi fark edemeyebilir kontrol ettirmeleri hayati öneme sahip.
Baş ağrısı, bulanık görme, göz ağrısı, kızarıklık, gözlerde ışığa hassasiyet başlıca belirtilerindendir. 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir