• DOLAR 32.225
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2517.702
  • ...
5 ilde prim borçları ödeme süreleri  uzatıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Temmuz'da sona erecek mücbir sebep halinin Cumhurbaşkanı kararıyla 30 Kasım 2023 tarihine kadar uzatıldı.

Açıklamada, bu kapsamda söz konusu il ve ilçelerdeki işverenlerin prim borçlarıyla bilgi, belge ve beyannamelerin verilme sürelerine ilişkin alınan karar paylaşıldı.

Buna göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren işverenler, sigortalılar ve genel sağlık sigortalıların 6 Şubat-30 Kasım 2023 tarihleri arasında vermekle yükümlü oldukları bilgi, belge ve beyannamelerin (iş kazaları ile meslek hastalıkları bildirimleri dahil) teslim süresi 15 Aralık'a (bu tarih dahil) uzatıldı.

Söz konusu evraklar, bu süre içerisinde teslim edilmesi durumunda yasal süre içinde verilmiş sayılacak.

6 Şubat 2023 tarihinden önce ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçlarıyla 2023'ün ocak, şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekim aylarına ait prim borçları, gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmaksızın 29 Aralık'a kadar ertelenecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir