• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı maaşı ne kadar? Cumhurbaşkanı maaşı 2023! Cumhurbaşkanı maaşına zam geldi mi? Bakan maaşı ne kadar?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni onayladı. 2023 bütçesi kanun teklifinin kurumlara ait ayrıntılı kitapçıkları TBMM'ye sunuldu. Buna göre Cumhurbaşkanlığı'nın temsil ve tanıtma giderleri içinse 105 milyon TL ayrıldı.

Peki cumhurbaşkanı maaşı ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı maaşına zam yapıldı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşı, 2022 yılında olduğu gibi aylık 100 bin 750 lira oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına bu yıl da zam yapılmadı. 

Bakan maaşları ne kadar?

Türkiye'de Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı, Hazine Ve Maliye Bakanı, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Dışişleri Bakanı, Çevre Ve Şehircilik Bakanı, Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı, Kültür Ve Turizm Bakanı, Mili Eğitim Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı, Tarım Ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanı Ve Ulaştırma Bakanı bulunmaktadır. Peki bakan maaşları ne kadar?

2023 yılına ait bakan maaşları kesin olmamakla birlikte 50-70 bin arasında değişiyor. Bakan maaşları  milletvekili maaşlarına ilave olarak 5.000 gösterge rakamının maaş katsayısı ile çarpımından oluşan tutarda bakan ödeneği ilave edildiğinde ortaya çıkmaktadır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir