• DOLAR 32.371
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2393.899
  • ...
İslam âlimlerinden Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Âlimler Birliği tarafından Başakşehir'de düzenlenen basın açıklamasına, Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Sudan Eski Müftüsü Şeyh Abdulhay Yusuf, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, Uluslararası Peygamber Efendimizi Koruma ve Destekleme Heyeti Başkanı Şeyh Muhammed Sağir, Cemaati İslami yetkililerinden İslam el-Gamri, Eritre Âlimler Birliği Başkanı Şeyh Burhan Said, UMAD Başkanı Abdulvahap Ekinci ve İslam dünyasından birçok âlim katıldı.

Âlimler heyeti adına basın açıklamasını okuyan Sudan Eski Müftüsü Şeyh Abdulhay Yusuf, "26 Temmuz 2023'te, Siyonist sağın bir dizi örgütüyle ortaklaşa olarak, 'tapınağın yıkılış günü' olarak bilinen Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını gerçekleştirmek için Kudüs şehrinde bu gece bayrak yürüyüşü düzenleyeceklerini duyurdular. Siyonistler, bayrak yürüyüşüne 'ebedi ve ortak başkentimizin egemenliği etrafında' adını verdiler ve Siyonist hükümetin bakanları ve meclis üyelerinin bir grubuyla katılacaklarını belirttiler. Bu, işgal rejiminin bu yürüyüşe ve Kudüs'e ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıya tamamen destek verdiğini göstermektedir." dedi.

Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya baskın yapmak için bahane aradıklarını ve bu yürüyüşü de iddia ettikleri bahanenin arkasına sığınarak gerçekleştirmek istedikleri vurgulayan Yusuf, İslam ümmeti ve Müslüman halkların yöneticilerini siyonistlere karşı durmaya davet etti.

Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinlilerin değil tüm ümmetin ortak değeri ve kutsal toprağı olduğunu vurgulayan Yusuf, tüm Müslümanların Mescid-i Aksa'yı korumak gibi bir görevinin olduğunu belirterek İslam ümmetinin, Müslüman halkların yöneticilerine Filistin halkına ve direnişine yardım etme çağrısında bulundu.

İslam âlimleri olarak Filistin direnişine destek verdiklerini ve Siyonistlerin bayrak yürüyüşüne karşı direnişin daha da ileriye taşınmasını temenni ettiklerini söyleyen Yusuf, direnişe her türlü maddi ve manevi destek sunulmasının şeri bir sorumluluk olduğunu hatırlattı.

Siyonist bayrak yürüyüşü ile provokatif eylemlere devam ettiğini, bu yapı ile normalleşmeye gidilemeyeceğini vurgulayan Yusuf, Mescid-i Aksa'ya yapılan baskın ve zorbalıkların siyonistlere hiçbir kazanç sağlamayacağını, sistematik bir suç işlendiğini ifade etti.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir