• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Özgür Der'den "Kürdistan" yasağına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Özgür-Der Diyarbakır şubesinden yapılan açıklamayla "suç" unsuru oluşturduğu gerekçesiyle "Kürdistan" kelimesinin bulunduğu "Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği"ne izin verilmemesini kınadı.

 

Açıklamada, "Kürdistan kadim bir coğrafyanın adı; o coğrafyada yüzyıllardır yaşayan Kürt halkının gerçeğidir. Dolayısıyla Kürdistan'a tahammülsüzlük bir halka tahammülsüzlüktür; Kürdistan'a yasak getirmek bir halkın hafızasına pranga vurmak, değerleriyle alay etmek demektir." denildi.

 

Kadim Bir coğrafyanın adı olan Kürdistan'a getirilen yasağı kınıyoruz!
Alınan yasak kararının ayrıca ifade ve örgütlenme özgürlüğüne de vurulan bir darbe olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Siyasi düşüncesi, dünyaya bakışı ne olursa olsun her grup ve camia özgürce düşüncesini ifade etme ve örgütlenme hakkına sahiptir. Sırf ismi resmi paradigmaya uymuyor diye bir derneğin kapatılması ve üyelerinin en ağır cezayla yargılanması biçiminde bir uyarının bizzat İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından yazılı olarak tebliğ edilmesi; tek tipçi ve ırkçı anlayışın devletin bürokratik kurumlarında ve siyasi yapısında hala hayat sürdüğünün en açık resmidir.

 

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi olarak bizler, Allah'ın yarattığı bir kavmin üzerinde yaşadığı bu toprakların gerçekliğini inkâr etmek anlamına da gelen bu ilkel ve çağdışı anlayışı kınıyor; İçişleri Bakanlığını çözüm sürecinin geliştirdiği barış atmosferine taban tabana zıt bu yasakçı ve inkârcı anlayıştan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir