• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Dicle Elektrik İşçileri: Taleplerimiz karşılana dek grevimizi sürdüreceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik bünyesinde çalışan enerji işçileri Diyarbakır başta olmak üzere Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta maaşlarda iyileştirme ve özlük haklarının karşılanması talebiyle grev başlattı.

Yaklaşık 8 bin işçinin çalıştığı Dicle Elektrik'te 6 bin işçi greve gitti.

Dicle Elektrik Genel Müdürlüğü bahçesinde bir araya gelen işçilerden bir grup temsilci şirket yöneticileriyle görüşme sağladı.

Greve giden işçiler adına şirket yetkilileri ile görüşen temsilcilerden Diyarbakır merkez okuma ekibinden Yusuf Güneri işçiler adına yaptığı açıklamada, mevcut taleplerini dile getirerek taleplerinin karşılanmasını istedi.

"İşimiz tehlikeli, her yıl birkaç arkadaşımızı kaybediyoruz"

Grev nedenlerini açıklayan Güneri, "Biz yıllardır ağır şartlarda düşük maaşa çalıştırılan emekçi işçileriz. Buradaki amacımız herhangi bir olumsuzluğa sebep olmak değildir. Tek gayemiz temel hak ve özgürlüklerimizi istememiz. İsteklerimiz de abartılı şeyler değildir. Maaşlarımızda iyileştirme, yol ve yemek zamları, mesailerde düşük olan ücretlerin artırılması, izin ve resmî tatillerde yapılan mesailerin iki kat hesaplanmasıdır. İşimiz tehlikeli, arıza ve diğer birimlerde her yıl maalesef birkaç arkadaşımızı kaybediyoruz." dedi.

Yönetimin defalarca temsilcilerin görüşmelerine rağmen talepleri kabul etmediğine vurgu yapan Güneri, "Verilen düşük ücreti kabul etmemizi, eski şartlarda çalışmamızı istiyorlar. Bizler bunu kabul etmiyoruz. Bizim 6 ayda bir ikramiye, banka promosyonu istememiz gayet normaldir. Saha personelleri olarak sabah 8'den akşam 6'ya kadar yaz kış demeden yoğun tempoda çalışmaktayız. Yıpranma payı istememiz gayet normaldir. İş garantisi, sendikalara üyelik istiyoruz. Bu talep Türkiye ve Dünyanı her yerinde uygulanmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Ekonominin durumu ortada, geçinemiyoruz"

Vardiya sisteminde çalışanların durumlarına dikkat çeken Güneri, "Vardiya sisteminde çalışan arkadaşlarımızın ek olarak yüzde 15 gibi bir talepleri var. Hem kendi işlerini hem de şoförlük yapan arkadaşlarımızın ek ücret talebi gayet normaldir. Ekip şeflerinin yıllarca olan kıdemi için maaş farkı istemektedir. Okul, evlilik, doğum ve yakıt yardımı gayet insani haktır. Biz bunları talep etmekteyiz. Yönetimden ricamız bu taleplerimizi uygun bir şekilde yerine getirmeleridir. Aksi takdirde grevimize kararlı bir şekilde devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Yıllardır çalışmalarımız sömürülüyor" diyerek konuşmasını sürdüren Güneri, şu ifadelere yer verdi:

"Burada saha personeli olarak endeks okuma, arıza birimi, kesme-açma, bakım-onarım ve diğer tüm birimlerin talebi insani şartlarda çalışmak ve emeğinin karşılığını almaktır. Bölge genelinde 8 bine yakın personel çalışmaktadır. Birçoğu ağır şartlarda çalışıyor ve bu kimsenin umurunda değil. İş yükünün ağırlığı bizleri oldukça yıpratıyor. Maddi ve manevi sıkıntılarımız mevcuttur. Bizler bir an önce işimize devam etmek istiyoruz. Bize öngörülen bir maaş zammı yok, hükümetin uyguladığı zammı veriyorlar. Ekonominin durumu ortada, geçinemiyoruz." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir