• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İmam hatipli öğrenciler: Okulumuz çok başarılı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların yaz tatiline girmesine rağmen okulda açılan kurslarla derslerine devam eden imam hatip öğrencileri depreme rağmen kendilerini yalnız bırakmayan öğretmenlerine teşekkür etti.

İmam hatip okullarının akademik anlamda büyük kazanımlar elde edilmesine vesile olduğunu dile getiren öğrenciler; doktor, mühendis, mimar ve daha birçok alanda derece yapan öğrencilerin olduğunu dile getirdi.

"Kendi isteğimle imam hatibi seçtim"

Zahide Azra Türk

İmam hatip okullarında olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Zahide Azra Türk , "Kendi isteğimle bu okula geldim. Yaz dönemindeyiz diğer okulların çoğu tatilde olmasına rağmen biz buda YKS için çalışmaktayız. Haftada 10 saat matematik, 6 saat geometri derslerimiz oluyor. Diğer okullarda olmayan sıkı bir tempoyla ilerliyoruz. İmam hatip okulları sanıldığının aksine sadece Arapça ve Kur'an-ı Kerim değil akademik dersler açısından da çok başarılı olan okulladır. YKS sonuçları açıklandı. Bizim okulumuzda ilk bine giren ve derece yapan arkadaşlarımız bulunmaktadır. Yaz kurslarında hocalarımızın bizim için burada olması ve bizim YKS'ye çalışmamız için fedakârlık yapmaları ayrı bir güzelliktir. 6 Şubat tarihinde zorlu bir süreç yaşadık. Bu süreçte öğretmenlerimiz diğer illere gidebilecek iken bizim için gitmeyip bize yardımcı olmayı tercih etti. Şu an okulumuz pansiyonunda kalan öğretmenlerimiz var. Bizim için burada kalmaya devam ediyorlar hepsine teşekkür ediyoruz." dedi.

"Hem dini hem akademik dersler alıyoruz"

Ayşe Güneş Er

İmam hatip okullarında okumayı sevdiğini dile getiren Ayşe Güneş Er, "Okulumu seviyorum okulumda hem dini hem de akademik eğitim alıyoruz. Bu yaz aylarında bize bu olanakları sağladığı için hem okul idaresine hem de öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Depremden kötü bir şekilde etkilendik. Öğretmenlerimiz daha farklı yerlere gidebilirlerdi. Ama burada kaldılar. Okulun mescidinde, pansiyonunda kalarak bizlerin eğitimleriyle ilgilendiler kendilerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"İmam hatip okulların da ok iyi doktorlar, mühendisler, mimarlar çıkıyor"

Emine Ahsen Yılmaz

İmam hatiplerin akademik olarak çok başarılı olduğuna değinen Emine Ahsen Yılmaz, "Öğretmenlerimiz bizler için zaman ayırıyor. Bu onlar için çok büyük bir fedakarlık çünkü yazın bu sıcakta bizim için çalışıyorlar.  Bizler de bu sıcakta eğitimimiz ve ileride imam hatiplerin iyi şeyle başarabileceklerini göstermek için çalışıyoruz. Herkesin sandığının aksine imam hatiplerde sadece dini eğitim yok, kademik ve bilimsel dersler de alıyoruz. İmam hatip okulların da ok iyi doktorlar, mühendisler, mimarlar çıkıyor. Deprem sonrasında çoğu okul açık değilken hatta bazı okulların hocası bile burada değilken bizim okullarda yine kurslar yapıldı. Bizim eğitimde geri kalmamamız için öğretmenlerimiz ailelerini bırakıp gelip bize burada yardımcı oldu." şeklinde konuştu.

"İmam hatiplere kaşı ön yargılıydım"

Merve Nur Kaya

İmam hatiplere karşı ön yarlı olduğunu daha sonra fikrinin değiştiğini belirten öğrencilerden Merve Nur Kaya, "İmam hatip okullarına karşı ön yargım vardı. Birçok öğrencinin de bu düşüncede olduğunun farkındayım. Fakat bu okla geldikten sonra bu ön yargılarım kırıldı, bunların gereksiz olduğunu anladım. Eğitim seviyesi diğer okullara göre daha üst seviyede, öğretmenlerimizde daha donanımlıdır. Çoğu kişi imam hatip okullarında sadece Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri gördüğümüzü zannediyor. Bizler akademik olarak kimya, biyoloji, edebiyat, matematik gibi dersleri de görüyoruz. Öğretmenlerimizin tatilini bizler için feda etmiş onlara teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir