• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Denizaltı dağları özel korumaya alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Finike Denizaltı Dağları özel çevre koruma bölgesi oldu. Bakanlar Kurulu, Finike Denizaltı Dağları'nın bulunduğu alanı özel çevre koruma bölgesi ilan etti.

 

Uygulanmaya başlanacak karara göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili diğer bakanlıklar tarafından çevrenin araştırılması, korunması ve izlenmesi çerçevesinde alanın kullanım ve yönetimine ilişkin usul ve esaslar hazırlanacak.

 

Finike Denizaltı Dağlarının Özel Çevre Koruma Bölgesi Olarak Tespit ve İlan Edilmesine ilişkin Karar 16.08.2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi üzerine, Bakanlar Kurulu tarafından 22 Temmuz 2013 tarihinde alındı. Buna göre Finike Denizaltı Dağları Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınır ve koordinatları belirlendi.

 

Finike Denizaltı Dağları özel Çevre Koruma Bölgesinde ilgili mevzuat hükümlerine göre çevrenin araştırılması, korunması ve izlenmesi çerçevesinde alan kullanım ve yönetimine ilişkin usul ve esaslar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili diğer bakanlıklar tarafından hazırlanacak. Söz konusu usul ve esaslar çerçevesinde bölgedeki faaliyetlere ilişkin tedbirlerin alınması, kontrolü ve izlenmesinde yetki, ilgili bakanlıklar ve valiliklere ait olacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir