• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Diyarbakır'da sosyal konutlar sahiplerini buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yeniköy Sosyal Konutlarının tesliminin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci büyük projesi olan Aziziye Mahallesi sosyal konutlarının birinci etabı tamamlandı. 56 dairelik iki bloktaki 40 hak sahibi kura çekerek evlerini belirledi. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılan kura çekimine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başkanvekili Hafize İpek, Başkan Danışmanı İlhan Diken ve hak sahipleri katıldı.

 

Projeye ilişkin sunum yaparak bilgi veren İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen, 4 kat üzerine yapılan, 100 metrekareden oluşan evlerin hak sahiplerine Eylül ayı içerisinde teslim edileceğini belirterek, bundan sonraki süreçte de kentsel dönüşüm çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Alökmen ayrıca Aziziye Mahallesi'nde devam eden 2 bin 200 konutlu ikinci etap için bir anket çalışması yaptıklarını anımsatarak, "Eğitim durumu, hane halkı sayısı, iş ve ekonomik durumuna göre yaptığımız anket çalışması sonucunda belediyenin yapmış olduğu kentsel dönüşüm projesinin büyük oranda desteklendiği ortaya çıktı. Bundan sonraki etaplarda da aynı mantıkla süreci devam ettirip oradaki kentsel dönüşümü bitirmiş olacağız" diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de çok heyecan verici bir günü yaşadığını belirterek, "Evleriniz hayırlı uğurlu olsun. Keşke imkanlarımız olsaydı da bu kent için, sizler için çok daha fazlasını yapabilseydik. Kentte hiçbir ailemiz evsiz ve korumasız kalmasaydı" dedi.

 

Baydemir, barınmanın insan yaşamında çok önemli bir yer teşkil ettiğini hatırlatarak, zorunlu göçe maruz kalan insanların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

 

Baydemir bu projenin Türkiye'de model bir proje olmasını dileyerek, "Umarım, TOKİ'nin yapmış olduğu projelerden vazgeçilir. Bu projenin gerçek manada kentsel dönüşümün, gerçek manada hak sahibinin, konut edinme hakkının bir temel insan hakkı olarak görüldüğü bir sürecin de başlangıcı olmasını diliyorum" diye konuştu. Baydemir ve İpek daha sonra kura çekerek, hak sahiplerinin mutluluğunu paylaştı. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir