• DOLAR 32.269
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2401.262
  • ...
Dolandırıcıların kıskacındaki nakliyeci esnafı çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her kesimden insanı geçim kaynağı olarak gören dolandırıcılar yüzünden kamyoncu ve nakliyeci esnafının çok zor günler geçirdiğini belirten nakliyeci esnafı, yetkililerin dolandırıcılara dur demelerini istiyor.

Kamyoncu ve nakliyeci esnafın en büyük sorunlarından birinin de internet üzerinden kendilerine müşteri kılığından ulaşan kişiler tarafından dolandırılmak olduğu görülüyor.

"Biz nakliyeciler dolandırıcıların pençesine düşmüş durumdayız"

Mehmet Dursun

Kısa süre önce yaşadığı bir olay nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını ve itibar suikastına uğradığını dile getiren kamyoncu ve nakliyeci esnafı Mehmet Dursun, "81 ile özellikle evden eve şehir için ve şehir dışı nakliye işinde hizmetimizi yapıyoruz. Bu bir gerçektir ki biz nakliyeciler dolandırıcıların pençesine düşmüş durumdayız. İnternet üzerinden ilan veriyoruz. Bizi kimin aradığını bilmiyoruz. Savcı, polis, hâkim, asker, vatandaş ve hatta dolandırıcı olur bizi arıyorlar. Arayan kişi bize konum verip biz giderin eşyaları teslim alır ve bize konum verirler gider eşyaları teslim ederiz." dedi.

Yaklaşık 4 ay önce dolandırıcılar tarafından mağdur edildiğini dile getiren Dursun, "Nakliyeciler olarak whatsapp üzerinden birbirimize işler verdiğimiz gruplarımız var. Bir gruptan aldığım bir iş vardı. Hatta işi bulan kişiye karşılığında 50-100 lira veriyoruz. O parayı verip işi aldım. Ulus’ta bir iş yerinden gidip kömür aldım. İş yerindeki herkesin haberi vardı hatta kömürü araca yüklenmemde yardımcı oldular. Kömürü aldım, kömürü teslim edeceğim kişiyi aradım. Attığı konuma gidip kömürü teslim ettim. Ertesi gün biri beni aradı. Kömürü aldığımız iş yerinin ortağı olduğunu söyledi. Dolandırıldıklarını söyleyip iş yerine çağırdı. Dava açtılar, telefonun bana nereden ulaştığını, meselenin nasıl olduğunu araştırmadan beni suçlu ilan ettiler. Birinci firma lojistik üstünden amcamın oğluna veriyor, amcamın oğlu da gruba gönderiyor ve bende o işi işimin gereği alıp teslim ediyorum. Arada mağdur olan ben oluyorum." ifadelerine yer verdi.  

"Devletin görevi bizim güvenliğimizi en iyi şekilde sağlamasıdır"

Bu mağduriyetlerinin giderilmesi ve bir daha böylesi mağduriyetler yaşamamak için yetkililerin çözüm bulması gerektiğini ifade eden Dursun, "İnternet üzerinden bize ulaşan dolandırıcıların kıskacındayız. İşe çıkıp öldürülebiliriz de. Bize konum atılıyor ve biz de konumdan yük almamız isteniliyor, biz de gidiyoruz. Canımızın da tehlikede olduğunu hissediyoruz. Devletin siber güçleri vardır. Siber güçlerin internet üzerinden takip ettiği kanallar vardır. Devletin polisi ve askeri vardır. Yetkililerin bu konuyu biraz daha merceğe alıp kimin dolandırıcılık yaptığı, kimin insanların kartlarından para çektiğini ve insanları mağdur edenleri tespit edip güvenliğimizi sağlamaları lazım ki biz de sıkıntı yaşamayalım. Devletin görevi bizim güvenliğimizi en iyi şekilde sağlamasıdır." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir