Bulgur kazanları kaynamaya başladı
Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Duruca köyünde yöresel adıyla 'Savar' olarak bilinen bulgurluk buğday kaynatma dönemi başladı.
MARDİN - Sadece bulgurluk buğday kaynatmak için yapılan kazanlarda kaynatılan bulgur, özellikle hava sıcaklığının düştüğü Eylül ayında başlayıp Ekim ayının sonlarına kadar devam ediyor. Ancak bu yıl biraz erken başladı.
Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Duruca köyünde bulgurluk buğday kaynatan İsa Irmak, "Bulgur, köylerde kışın çok kullanılır. Dev kazanlarda kaynattığımız damların üzerine seriyoruz. Birkaç gün damda kaldıkta sonra buğdayı toplayıp çuvallara koyup değirmende öğütüyoruz. Değirmende öğüttüğümüz buğday başta bulgur olmak üzere birçok yemekte kullanılan tahıl elde ediyoruz" dedi. (Halil Akbalık - İLKHA)
Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Duruca köyünde bulgurluk buğday kaynatan İsa Irmak, "Bulgur, köylerde kışın çok kullanılır. Dev kazanlarda kaynattığımız damların üzerine seriyoruz. Birkaç gün damda kaldıkta sonra buğdayı toplayıp çuvallara koyup değirmende öğütüyoruz. Değirmende öğüttüğümüz buğday başta bulgur olmak üzere birçok yemekte kullanılan tahıl elde ediyoruz" dedi. (Halil Akbalık - İLKHA)