• DOLAR 32.203
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2498.787
  • ...
Güneş fırtınası Dünya'yı vuracak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilim insanları, nadir görülen ve yıkıcı sonuçlara neden olabilecek “yamyam” Güneş fırtınasının bugün Dünya’ya çarpacağını açıkladı.

NTV'de yer alan habere göre, Güneş fırtınaları, Güneş'in manyetik alanları aniden değiştiğinde veya yeniden hizalandığında, büyük miktarda enerji açığa çıkararak Güneş'ten fırlatılan plazma olarak bilinen yüklü madde bulutlarına deniliyor. Bilim insanları bugün yaşanacak olan Güneş fırtınasını "yamyam" olarak adlandırıyor, çünkü bu fırtına, kendisinden önce gelen fırtınaları silip süpürüyor.

Birmingham Üniversitesi'nden uzay ortamı uzmanı Dr. Sean Elvidge, bu fırtınaların Dünya'nın manyetik alanında önemli bozulmalar yarattığını, ve iletişim sistemlerini etkilediğini söyledi.

“Yamyam’ Güneş kütle atımlarının oluşumu, ikinci ve daha hızlı bir püskürmenin ilk püskürmeye yetişip onu yutarak devasa bir plazma dalgası oluşturması ile gerçekleşir.” diye Dr. Elvidge, bu tür çarpışmaların potansiyel sonuçlarını vurgulayarak, Güneş’in muazzam gücünün, Dünya’nın teknolojik altyapısını etkileme kapasitesinin altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir