• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya Helal Birliği Başkanı Gelir, İslam ülkelerine çağrıda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya helal sektörünün giderek yükselişe geçtiğini ifade eden Gelir, dünyada karşı konulmaz en büyük gücün, tercihin gücü olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Gelir, dünyadaki Müslümanların ticari malzemelerinin ürünleri ve hizmetlerini öncelikle kendi aralarında döndürmeye ihtiyaçları olduğunu belirtti.

"Helal belgelendirilmiş ürünler İslam dünyasında serbestçe dolaşmalıdır"

Dünya Helal Birliği Başkanı Ahmet Gelir

İslam dünyasının 2 milyar 100 milyonluk bir nüfusa sahip olduğuna dikkati çeken Gelir, "Dünyada var olan değerlerin ağırlığı altımızdaki toprakta Allah bize vermiştir. Sadece 57 İslam ülkesi, kendi arasında kardeşliği tesis etmek suretiyle ürün ve hizmetleri kendi arasında döndürmek zorundadır. Belgelendirdiğimiz ürünler veya dünyanın başka ülkelerinde helal belgelendirilmiş ürünler ikinci bir denetime tabi tutulmadan İslam dünyasında serbestçe dolaşmalıdır. Bugün imar edilmiş bir gıda ikinci ve üçüncü gün bir başka İslam ülkesinde bir Müslümanın sofrasında yerini alacaktır." dedi.

"Müslümanlar kendi aralarında ürünlerini satmalıdır"

Gelir, "Dünyadaki Müslümanların sadece gıda malzemesini kast etmiyoruz. Ticari malzemelerinin ürünleri ve hizmetlerini öncelikle kendi aralarında döndürmeye ihtiyaçları vardır. Bu meseleden hiç gocunmaya gerek yoktur. Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Topluluğundan dönüşerek buralara kadar geldi. Biz Müslümanlar da kendi aramızda ve çevremizdeki ülkelere ürünlerimizi satmalıyız. Tercih olaraktan onlardan ürün almalıyız. İnancımız gereği arka planda bizim zekâtımız fitremiz ve sadakamız da var. Bunlar devreye girebilecektir. Ne zaman ki kardeşlik şuuruna varacağız o zaman dünya Müslümanları gerçek manada hür ve bağımsız olacaktır." şeklinde konuştu.

"Müslümanlar helal sertifikalı ürünleri tercih etmelidir"

Helal sertifikalı ürün üretenlerin mallarının sadece sertifikadan dolayı daha pahalı olmaması gerektiğini belirten Gelir, "Üretici, ürettiği ürünün üzerine, etiketine ve ambalajına anlaşılır, net ve herkesin anlayacağı gibi ürünün ne olacağını yazmalıdır. Ambalajında ne yazıyorsa içinden o çıkmalıdır. Bu husus temel bir şeydir. Müslümanlar helal market olarak düşünülen veya raflarda helal sertifikalı ürünleri tercih etmelidir." diye belirtti.

"Dünyada karşı konulmaz en büyük güç tercihin gücüdür"

Dünyada karşı konulmaz en büyük gücün, tercihin gücü olduğunu söyleyen Gelir, "Rafta bir ürün vardır. Bu ürünü talep ederseniz sürekli rafa gelmeye devam eder. Çünkü raftaki yer bellidir. Hangi ürünü tercih ederseniz o ürün gelmeye devam eder. Ürünü tercih etmediğinizde rafta indirirsiniz. Bu çok ciddi bir güçtür. Devlet kendi üzerine düşeni yapıyor. İnsanlar istediği yerden tercihini yapıyor. Dünya Helal Birliği gibi kuruluşlara düşen görev; iyi denetim yapmaktır. Müslüman tüketiciye düşen görev de tercihini doğru kullanmaktır. Doğru bilgiden hareket ederek yapılan tercih, sofranıza bereket, evinize de huzur getirecektir. Hem de az meblağla kaliteli ürüne ulaşmış olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir