• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl Devlet Hastanesinde ilk defa ‘Kaburga Fiksasyonu’ ameliyatı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan ameliyatta hastanın genel sağlık durumunda herhangi bir sorunla karşılaşılmazken hasta yakınları da kendilerini ameliyat sonrası ziyaret eden Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı ve Op. Dr. Muhyettin Aslan’a teşekkürlerini ilettiler.

“İlk defa ‘kaburga fiksasyonu’ ameliyatı yapıldı”

Operasyon ekibiyle birlikte gerçekleştirilen Op. Dr. Muhyettin Aslan, yaptığı açıklamada, “Bingöl Devlet Hastanesi'nde göğüs cerrahisi uzmanı olarak çalışmaktayım. Bingöl'de ilk defa kaburga fiksasyonu ameliyatı yapıldı. Geçen sene de Bingöl’de ilk defa kapalı akciğer ameliyatını (VATS) gerçekleştirmiştik. Geçen hafta meydana gelen araç içi trafik kazasında, acil servisimize 6 tane kaburgası kırılmış, bel kemiğinde de kırığı ve akciğerinde kanaması olan bir hastamızı kabul ettik. 24 saat içinde hastamızı beyin cerrahi ile aynı seansta ameliyata aldık. Sol taraftaki akciğeri yaralayan kırık kaburga uçlarını tekrar doğal pozisyonuna getirip, titanyum plaklar ile kaburgaları sabitledik. Kanamaları durdurduk. Hastamızı ameliyat sonrası yoğun bakımda takibe aldık ve iki gün sonra servise çıkardık. Bir hafta içinde de şifa ile taburcu ettik” ifadelerini kullandı.

“Bingöl, sağlık alanında daha iyi hizmet veren bir şehir haline gelecektir”

Bingöl Devlet Hastanesi’nde hizmetlerin her geçen gün artarak devam etmesi için yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Başhekim Uzm. Dr. Samet Tatlı ise, “Biz yönetime geldiğimiz günden bu yana bir saniye olsun duraksamadan hep daha iyi hizmet için çabalıyoruz. Bingöl’de sağlık alanında neler eksik bir yandan bunları tespit ederken öbür yandan da bu eksikliklere çözüm bulma konusunda gereken adımları atıyoruz. Ameliyat ve tedavilerin gerçekleşmesi için hem gerekli ekipman hem de ortamı sağlayabilmek adına ekip olarak yoğun mesai harcıyoruz. Bingöl, sağlık alanında daha iyi hizmet veren bir şehir haline gelecektir. Bunlar da atılan ilk adımların göstergeleridir.” diye belirtti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir