• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
İstanbul`a `Rabia` Meydanı önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler`de Dörtyol Meydanı`nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Mısır`da darbe karşıtlarına yönelik katliama değindi. 



Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu`nun Dörtyol Meydanı`nın adının "Rabia Meydanı" olarak değiştirilmesi önerisinde bulunduğunu belirten Topbaş, buradan tüm dünyaya demokrasiyi haykırdıklarını ifade etti.



Halkın iradesi ile işbaşına gelenlere faturayı, yine halkın kesebileceğini vurgulayan Topbaş, ``Hiçbir güç ve kuvvet, halk idare ve iradesine karşı çıkamaz. İşte biz de Esenler`den bunu Rabia Meydanı olarak dünyaya haykırıyoruz`` diye konuştu.



Modernleşen bir dünyada halen kan ve gözyaşı olduğuna dikkati çeken Topbaş, ``Bizler bu drama tanıklık ediyoruz, bu acıyı yürekten hissediyoruz. İnsan canına, bir canlının hayatına nasıl kastediliyor bunu anlamak mümkün değil. İnsan onuruyla bağdaşmayan dünyada özellikle de Mısır`da yanlışlıklar görmekteyiz ve kınıyoruz, lanetliyoruz`` ifadelerini kullandı.



Türkiye`nin demokratik rejimle yönetilen ve halkın iradesinin yansıdığı bir hukuk devleti olduğunu dile getiren Topbaş, ``Türkiye bu yönleriyle birçok ülkeye örnek teşkil ediyor`` dedi.



Topbaş, halkın kendisine hizmet edeni desteklediğini, gerektiğinde de sandıkta hesap sorduğunu ifade etti.



Konuşması sırasında, "Rabia" işareti yapan Topbaş`a, alandaki halk alkışlarıyla destek verdi.



Konuşmaların ardından Topbaş, Esenler`de 1 milyar liralık yatırımların toplu açılışını yaptı.



Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Topbaş`a bir albüm hediye etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir