• DOLAR 32.251
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2413.999
  • ...
Adana'da kavurucu sıcaklar bunaltıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaz mevsiminde kavurucu sıcakların etkisini gösterdiği Adana'da termometreler 40 dereceyi gösterirken, nem oranı ise yüzde 42'yi buldu.

Nemle birlikte hissedilen sıcaklığın 50 dereceyi geçtiği kentte, birçok kişi, çareyi parklardaki ağaçların gölgesine sığınmakta ve çeşme altında başlarını yıkayarak serinlemekte buldu.

Sıcaktan bunalan bazı çocuklar ise ölüm tehlikesini hiçe sayıp sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalıştı.

"Kimse evinden çıkmaz çünkü güneş kavuruyor"

Edip Şenbol

Sabah erken saatlerde spor yapmak için parka geldiğini ve sıcaklarla boğuştuklarını söyleyen Edip Şenbol, "Sabah serinliğinde gelip spor yapıyoruz arkadaşımla. Alışığız sıcaklara. Sıcak olmadığı zaman özlüyoruz sıcakları. Adanalılar şu anda yaylalara ve denizlere kaçtı. Şu an da bir tek biz Adana'yı bekliyoruz. Öğlen sıcağında parkta dahi kimseyi bulamazsın. Kimse evinden çıkmaz çünkü güneş kavuruyor. Bildiğiniz gibi hiçbir insan dayanamaz." şeklinde konuştu.

"Gündüzleri dışarı çıkmıyoruz"

Mehmet Sürmeli

Hatay'dan 20 yıl önce Adana'ya yerleştiğini ve sıcaklıkların benzerlik gösterdiği için çok etkilenmediğini belirten Mehmet Sürmeli, "Evet, Adana'nın sıcağı var ama Hatay'da sıcak konusunda o kadar geride kalmaz. Sıcaklar olduğu vakit genellikle gündüzleri dışarı çıkmıyoruz. Akşamları veya sabah erken saatlerde parklarda arkadaşlarla bir araya geliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Eskiden bu kadar sıcak olmazdı"

Süleyman Memlik

Sıcakların şehrin yapısının değişmesiyle daha fazla hissedilir bir hala geldiğine vurgu yapan Süleyman Memlik ise, şunları kaydetti:

"Eskiden yollarımız topraktı. Sene 1959-60'larda benim aklıma geliyor. Yetmiş beş yaşındayım, 1949 doğumluyum. Eskiden bakardık toprağa iner, basamazdık ama bu kadar sıcak olmazdı.  Parke taşlarının, asfaltın oluşu sıcağı daha fazla arttırdı. Sabahları geliyoruz buraya. Sabah erken saatlerde gelip, sıcaklar başladığında çekip geri gidiyor, dağılıyoruz."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri ise kentte sıcakların etkisini artıracağı ve devam ettireceği konusunda uyarıda bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir