• DOLAR 32.381
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2399.245
  • ...
Midyat'ta 15 Temmuz'un yıldönümünde üç dilde Mevlid okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli FETÖ darbe girişiminin 7’inci yıldönümünde Midyat ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

15 Temmuz şehidi Velid Bekdaş'ın kabrinin ziyaret edilmesinin ardından Hacı İsa Cengiz Camii'nde Cuma namazı öncesi ilçe Müftülüğünce Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Arapça Kürdçe ve Türkçe olmak üzere 3 dilde Mevlid-i Şerif okundu, salavatlar çekildi ve hatim duası yapıldı.

İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz tarafından  15 Temmuzu anlatan hutbe irad edildi , şehitler için dua edildi.

Cami çıkışında cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Midyat ilçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkemizin yaşadığı talihsiz olay bir askeri kalkışma sonucu, dini ve milli duyguları kullanarak birtakım değerleri yok etmeye amaçlayan bir kalkışma durumu olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Genç neslin bu günleri unutmaması, bu sıkıntıları yaşayan kişilerin de bu kalkışma sırasında göstermiş olduğu vakur duruş ve birliktelikle bunun nasıl üstesinden gelindiğini sürekli hatırlatma adına, canlı tutmak adına her yıl 15 Temmuz günü birtakım etkinliklerle 15 Temmuz gününü anmaya çalışıyoruz. Bizim ilçemizde de şehitlik mertebesine ulaşmış Velit Bekdaş kardeşimiz var. O gece Polis Özel Harekâtta görevli olan kardeşimiz şehit oldu. Biz de ailesini ziyaret ediyoruz ki o günün kapsamında mezarını ziyaret edip ruhuna dualar ediyoruz. Bugün de kendisine hatm-i şerif indirildi. Mevlid-i şerif okundu. Rabbim bir daha bu günleri bu sıkıntıları ülkemize, milletimize göstermesin. Şehit olan kardeşimize tekrardan Allah’tan rahmet ailesine, milletimize başsağlığı diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle de tekrardan yine hatırlatmak gerekirse, 15 Temmuz gününün ülkemiz için çok anlamlı olduğunu, gelecek nesillere bunu doğru bilgilendirmeniz gerektiğini, vatan sevgisinin imandan geldiğini, topluma aşılamak gerektiği kanaatindeyim."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir