Şanlıurfa'da kalp çarpıntılarının tedavisinde güncel teknolojiden yararlanılıyor
Şanlıurfa'da ritim bozukluklarının ve çarpıntı odaklarının yakılması işlemi gerçekleştiriliyor.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Aritmi Merkezinde kalp çarpıntılarının tedavisi güncel teknolojiler kullanılarak yapılıyor.
Kardiyoloji Anabilim Dalı Aritmi Merkezinde kalp çarpıntılarının tedavisi güncel teknolojiler kullanılarak gerçekleştiriliyor.
Kardiyoloji bünyesindeki katater laboratuvarlarında 4 yıldır aktif bir biçimde ritim bozukluklarının tedavisine yönelik olarak elektrofizyolojik çalışmalar (EPS/Ablasyon) ve çarpıntı odaklarının yakılması işlemleri uygulanıyor.
Kardiyoloji Anabilim Dalı Aritmi Merkezi sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Halil Altıparmak, özellikle kalp çarpıntıları tedavilerinde güncel teknolojik yöntemlerden yararlandıklarına dikkat çekerken, 2022 yılında toplam 52 hastaya EPS/Ablasyon işlemi uygulandığını ve 2023 yılının ilk 6 ayında bu rakamın 42’yi bulduğunu dile getirdi.
Prof. Dr. İbrahim Halil Altıparmak, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Son 1 yıldır en sık ritim bozukluğu olan Atriyal Fibrilasyon işlemlerine yönelik dondurarak yakma işlemleri yapılmaktadır. Şanlıurfa’nın tek aritmi merkezi olan hastanemizde haziran 2023'den itibaren de ritim bozukluklarının 'Üç Boyutlu Haritalama' yapılarak daha kompleks ve zor ritim bozukluklarının yakılarak tedavisi işlemlerine başlamış bulunmaktayız. Her yıl ortalama 200 kadar hastada kalp pili işlemleri yapılmaktadır. Kliniğimizde tek, çift ve üç kablolu kalp pili implantasyonlarına ek olarak, daha önce takılmış kalp piline bağlı gelişmiş çeşitli pil problemlerinin çözümlenmesi, enfekte veya fonksiyon dışı kalp pili sistemlerinin çıkarılarak yenilerinin implantasyonları gibi her türlü pil işlemleri ve takipleri de yapılmaktadır."
Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ ise aritmi ekibinin başarılı çalışmaları ile aritmi alanında Şanlıurfa ve çevresinde önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etti. (İLKHA)