• DOLAR 32.41
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2383.21
  • ...
60 metre yükseklikte mahsur kalan keçiler AFAD ekiplerince kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFAD Arama Kurtarma Teknisyenleri ve AFAD Gönüllüleri Bingöl’ün Solhan İlçesi Kale köyünde bulunan Kalehan barajı çevresinde bulunan 60 metelik uçurumun 30 metrelik kısmında mahsur kalan 7 adet yavru keçiyi kurtardı.

Umut Kızılırmak’a ait olduğu belirlenen yavru keçiler sarp dağlara tırmanıp bölgede bulunan 60 metrelik uçurumun 30 metre kısmında mahsur kaldı.

Kızılırmak AFAD ekiplerinden yardım talep etti.

AFAD Arama kurtarma teknisyen ve AFAD gönüllü ekipleri bölgeye intikal edip yapılan çalışmalar sonrası uçurumda mahsur kalan 7 yavru keçiyi sağ salim bir şekilde kurtarıp sahibine teslim etti

Bölgede çalışmalara katılan AFAD gönüllüsü Ömer Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Çağrı üzerine AFAD Arama kurtarma teknisyenleri ve gönüllüler olarak keçileri uçurumda mahsur kalan vatandaşımızın yardımına geldik. Uçurumun yapısının ayrık ve gevşek bir toprak yapısına sahipti. Çalışma şartları noktasında uçurumun yapısı itibariyle bazı güçlükler oldu. Ve zaman zaman taş ve küçük kayaların yuvarlandığını ancak buna rağmen çok şükür herhangi bir sorun olmadan çalışmamızı başarılı bir şekilde sonlandırdık." dedi.

Keçilerin sahibi Umut Kızılırmak, keçilerini kurtaran AFAD ekiplerine teşekkür etti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir