• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
Bodrum Ortakent beldesindeki yangın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent beldesinde makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisi ile hızla büyüyerek Konacık ve Bitez beldelerine kadar ulaştı.

Ortakent beldesinde bulunan Aquapark yakınlarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyerek Konacık Açıkkırlar mevkii ve Bitez beldesini etkilemeye başladı. Ortakent Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangına, bütün belde belediyelerine ait itfaiye ekipleri de katıldı. Söndürme çalışmalarına itfaiye ekiplerinin yanı sıra 1 uçak, 1 helikopter, 2 arazöz, 50 orman işçisi ve Bodrum AKUT ekibi de katıldı.

Yerleşim bölgelerine 100 metre kadar yaklaşan yangına, arazi koşulları nedeniyle güçlükle müdahale edildi. Yangın çıkan bölgede polis ekipleri de geniş güvenlik önlemleri alarak hazır bulundu. Yangına müdahale sırasında bir itfaiye işçisi ise dumanlardan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI 

Muğla´nın Bodrum İlçesine bağlı Bitez beldesinde makilik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdehale edilerek kontrol altına alındı.

Bitez Beldesi Balcılar Mevkinde makilik alanda çıkan yangın, akşam saatlerinde rüzgarın hızının yavaşlamasıyla kontrol altına alındı.

Yangında 20 hektar makilik alan zarar gördü.

Gündüz başlayan yangına hava kararıncaya kadar 2 helikopter ve bir uçak ile müdahale edildi.

Gece karadan sürdürülen söndürme çalışmalarına 6 arazöz , dozerler, belediye itfaiye araçları ile orman işçileri katıldı.

Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir