• DOLAR 32.248
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2504.619
  • ...
İkinci İslam Dünyası Gençlik Buluşması gerçekleşti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya’nın dört bir yanından Müslüman gençler, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Uluslararası Gençlik Forumu (IYFO) ve Kudüs Gençlik Heyeti öncülüğünde gerçekleştirilen iki günlük İslam Dünyası İkinci Gençlik Buluşması’nda bir araya geldi.

40’tan fazla ülkeden katılımcıların olduğu program kapsamında konuşmacılar iki gün boyunca gençler ile bir araya gelerek gençliğin durumunu tartışıldı ve tecrübelerini paylaşıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte başladı.

Kudüs davasının öneminin altını çizen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, gerçekleştirilen toplantılar ile birlikte birçok hedefin varlığının altını çizerek, “Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs davasına bakışımız önemlidir. Kudüs davasına sarılma konusunda vazifemize bu toplantı önemli bir adım olacak. Buradaki Müslüman gençlerin bir araya gelmesine ilişkin birçok temel nokta bulunuyor. Bu noktaların başında Batılıların ve Siyonistlerin kurduğu birliklere karşı İslam Birliği’nin kurulması gelmekte. Ardından güçsüzlüklerimizi ve zafiyetlerimizi ortadan kaldırıp, nitelikli, kendini geliştiren insan kaynaklarının yetiştirilmesi için çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. İslam dünyasında birçok alanda işgaller ve saldırılar devam etmekte. Burada bu işgal ve saldırılara karşı durmak için bir araya geldik” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir