• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Yeni Genç Devlet Hastanesi hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl'ün Genç ilçesinde 2010 yılında yapımına başlanılan 50 Yataklı Genç Devlet Hastanesi yapımı nihayet hizmete girdi. Son teknoloji ve bölgede kendine has bir proje kapsamında yapılan yeni hastane'nin Genç'in ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

 

Hastanenin 5 yıldız konforunda olduğunu ve eksikliklerinin neredeyse hiç olmadığını belirten Genç Devlet Hastanesi Başhekimi Yusuf Alakaş, hastanenin bugün itibariyle hizmete gireceğini söyledi.

 

6 yeni doktor talep edildi

Yeni binanın hizmete girmesiyle birlikte doktor açığını da kapatmak için girişimlerinin olduğunu belirten Başhekim Alakaş, "4 Uzman Hekim ve 2 Pratisyen Hekim olmak üzere toplam 6 hekim talebinde bulunduk. İnşallah bu talebimiz en kısa sürede dikkate alınır ve yeni gelen hekimlerimizle birlikte tam teşekküllü hastanemizde vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz" dedi.

 

Ameliyathane hariç diğer bölümler hizmete hazır

Acil, Poliklinik ve Yatan Hasta bölümlerinde herhangi bir sıkıntının olmadığını dile getiren Alakaş, "Yeni hizmet binamızda ameliyathane bölümü hariç herhangi bir sıkıntımız yok. Ameliyathane için de gerekli araç-gereçlerimiz hazır fakat hekimlerimiz olmadığı için bir süre kullanılmayacak. Gelecek olan hekimlerle beraber ameliyathane bölümü açılacak. Diş ve Diyaliz Üniteleriyle ilçemizin büyük bir sağlık sorununu da çözmüş olacak. Hafta içi her gün 4 diyaliz makinesi ile hastalara hizmet vereceğiz ve ihtiyaç duyulursa cumartesi günleri de makinelerimiz hizmette olacak. 2 adet diyaliz makinesi daha talep ettik ve inşallah en kısa sürede bu sayımızı 6'ya çıkaracağız" diye konuştu. (Ahmet Cana-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir