• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Cinsel istismar zanlılarına 10 ila 32 yıl hapis cezaları isteniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-16 yaşındaki E.A'ya 'cinsel istismar' davasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede 1'i tutuklu 8 sanık için 10 ila 32 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

 

Hazırlanan iddianamede, tutuklu M.T. ile tutuksuz Y.A, İ.Y, M.K, S.K, H.Y, O.G. ve K.U, 16 yaşındaki E.A'ya yönelik "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" suçunu işledikleri gerekçesiyle sanık olarak yer alıyor.

 

"Cinsel istismarda bulunan zanlılara 10 ila 32 yıl hapis isteniyor"

Hazırlanan İddianamede, sanıkların Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 103/1 ve 103/2 maddeleri gereği "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "çocuğun basit cinsel istismarı" ile 109/1 maddesindeki "hürriyetinden yoksun kılma" suçlarını işledikleri belirtilerek mağdurun 15 yaşını doldurmamış olması ve suçun birden fazla kişi tarafından işlenmiş olması dolayısıyla cezada artırım talep edildi. Buna göre tutuklu sanık M.T. ile tutuksuz sanıklar Y.A, İ.Y, M.K, S.K, H.Y, O.G. ve K.U. hakkında 10 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezaları istendiği belirtildi.

 

E.A' nın Avukatı Canan Çakabey, soruşturmanın sürdüğü tarihte basına yaptığı açıklamada, Bingöl'de reşit olmayan kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan 8 uzman çavuşun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilişiklerinin kesildiğini söylemişti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir