• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Kızıltepe'de çiftçiler E-24 karayolunu trafiğe kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KIZILTEPE - Mardin'in Kızıltepe (Qoser) ilçesi ve köylerde yapılan elektrik kesintisi ve dalgalanma yüzünden mısırların kuruduğu ve dalgıçların yandığını söyleyen çiftçiler, Kızıltepe-Viranşehir yolu arasında bulunan E-24 karayolunu sürekli köyü girişinde trafiğe kapattı.
Yaklaşık bir saat süren eylemde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

 

Jandarma ve çevik kuvvet ekipleri bölgeye sevk edildi. Jandarmadan bir yetkili "Yolu kapatmanız yasal değil. Yolu kapatırsanız başkaları mağdur olur" anonsu yaptı. Çiftçiler ise "Ya Vali yâda Kaymakam buraya gelmeden yolu açmayacağız" dediler.

 

Çiftçilerden Abdülbaki Kartal, "Mısırımız kurudu. Artık mısır ekemiyoruz. Nerede Tarım ve Hayvancılık Bakanı? Nerede Enerji Bakanı? Vali nerede Kaymakam nerede? Hani köylü milletin efendisiydi. Uşak bile olamıyoruz artık. Halimizi gören yok mu? Borcumuzu ödeyemiyoruz, devlet nerede? Tarım Bakanı Mehdi Eker'e sesleniyoruz; hani 'bende çiftçiyim' diyordu n? Halimizi görmüyor musun? Perişan olmuşuz." dedi.

 

Başak köyü çiftçilerinden Vecdin Özkan ise, "Milletin bu sıcakta güneşin altında toplanmasının nedeni elektrik sorunu içindir. Gelen söz veriyor, bir türlü elektrik sorunumuz çözülemiyor. Mısırların hepsi kurudu. Çiftçiler isyan etmezse başka ne yapacak? Şuan aldığımız ekmeği dahi borca alıyoruz, borcumuzu ödeyemiyoruz. Borcunu ödemek için yarın millet tarlaları satacak. Yetkilerden tek isteğimiz elektrik sorunun halledilmesidir. Konya'daki bir fabrikanın elektriği Mardin bölgesine verilse sorunumuz hal olur" diye konuştu.

 

Çiftçilerden Yusuf Tezdönen ise, "Elektrik sorunumuz düzelmediği müddetçe her gün eylemler yapacağız. Benim bankaya 60 bin TL borcum var. Şuan bende 50 TL yok. Çocuklarımızı nasıl geçindireceğiz? Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, Tarım Bakanı'na, Vali'ye, Kaymakam'a sesleniyoruz. Eğer sorunumuz giderilmezse her gün burada olacağız ve tüm çiftçilere sesleniyorum. Yarın saat 13.00'te Yeni Buğday Pazarı yolunda yine büyük bir eylem yapacağız. Hepinizi oraya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vural Erol, "Vali Bey beni aradığını, şu an Mardin'de olmadığını söyledi. Onun yerine ben geldim. İsterseniz 3-4 kişi adını yazdırsın. Yarın Vali Bey ile sizi görüştüreyim. Yalnız yolu açın sürücüler mağdur oluyor" dedi.

 

Çiftçiler ise, "Defalarca yetkililerce görüştük. Hiçbir sonuç alamadık. Şimdi yolu açacağız ama yarın tekrar eylemlerimize devam edeceğiz" açıklamasında bulundular. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir