• DOLAR 32.27
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2405.187
  • ...
AFAD Başkanı'ndan heyelan açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile taşkın meydana gelen Bülbül Deresi'nde incelemelerde bulunan Sezer, Ordu başta olmak üzere yağıştan etkilenen tüm illere geçmiş olsun dileğini iletti.

Dün gece yarısından itibaren yoğun yağış ve ardından taşkına rağmen Ordu merkezde herhangi bir can kaybı meydana gelmediğini ifade eden Sezer, "Zararlar var, iş yeri zararları var, araç ve ev su baskınları sonucu oluşan eşya zararları var. Zarar tespit ekiplerimiz şu anda sahada çalışmalarını devam ettiriyorlar. En kısa sürede bunlarla ilgili olarak da vatandaşımızın yarasını saracağız" diye konuştu.

Sezer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın her türlü destek ve yardımın yapılması yönünde talimatı olduğunu ifade ederek, bunu en kısa sürede yerine getireceklerini söyledi.

Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık metrekareye130 kilogram yağış alındı. Büyük bir yağış. Karadeniz Bölgesi'nde, buna bağlı olarak da yine bine yakın heyelan ve toprak kayması var. Burada da ekiplerimiz, özellikle yerleşim yerlerinin etkilenen alanlarında, şu anda 4 ekibimiz Ordu genelinde çalışmalarını devam ettiriyorlar. Burada da yine vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm çalışmalar en hızlı şekilde ortaya konulacak, gerçekleştirilecek."

Sezer, Samsun'da dün bir vatandaşın kaybolduğunu anımsatarak, "Onun da bu sabaha kadar arama kurtarma çalışmaları devam etti. Bu sabah itibariyle onu da bulduk. Allah'tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyoruz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir