• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya Müslüman Âlimler Birliği'nden İslam dünyasına İsveç ile ilişkileri kesme çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Müslüman Âlimler Birliği tarafından Fatih Camii'nde cuma namazı sonrasında düzenlenen basın açıklamasına Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin ve İslam dünyasında birçok âlim, kanaat önderi ve STK temsilcisi katıldı.

Basın toplantısında konuşan Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, İslam dünyasına İsveç ile tüm siyasi ve ekonomik ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulundu.

"Mushaf'ı yırtmaları Kur'an-ı Kerim'e ve Müslümanlara hiçbir zaman zarar vermeyecek"

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bulunan Cenin Kampı'nda yapılan katliamı kınayan Karadaği, "Son yıllarda işgal hareketlerine bir yenisini ekleyen işgalci israil, bugün Cenin'de ciddi anlamda katliamlara imza atmaktadır. Son zamanlarda 8 şehit verdiğimiz Cenin Kampı'nda birçok teknolojik silahlar ile masum insanlara yönelik yeni bir katliam yapıldı. Bizim için son derece mukaddes olan Kudüs gibi yerlerde yapılan katliamları şiddetle kınıyoruz. Sadece işgalci israil tarafından değil yakın zamanda Peygamber Efendimize (Sallalahu Aleyhi Vesellem) yönelik yapılan iftira kampanyalarına, Fransa'da yapılan karikatürleri de ayrıca lanetlemek istiyorum. Bu yıl ise özellikle İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i aşağılama, Mushaf'ı yırtma gibi eylemleri şiddetle kınıyoruz. Onların Mushaf'ı yırtmaları Kur'an-ı Kerim'e ve Müslümanlara hiçbir zaman zarar vermeyecek. Sadece bir Mushaf'a zarar verebilirler ama binlerce Mushaf gönüllerimizde olmaya devam edecektir. Bu kampanyaların hiçbiri İslam ülkelerine zarar vermeyecektir. İyi biliyoruz ki asıl hedef İslam'dır. İsveç'te gerçekleşen olaylar daha önce Peygamber Efendimize karşı çizilen karikatürler ve Cenin'de yapılan katliamların esas amacı İslam ümmetidir. Bizler de STK'larımız ile âlimlerimiz ve ümmet ile hep diriyiz. Yapılan saldırılar hiçbir zaman İslam ümmetine zarar veremeyecektir. İslam ümmeti olarak bize düşen bu tür çirkin kampanyaları kınamak değil bu anlamda bir an önce kendimizi yetiştirip eyleme geçmektir." dedi.

"İsveç ile siyasi ve iktisadi ilişkiler kesilmeli"

Karadaği, "Buradan İslam İşbirliği Teşkilatı ve tüm Müslüman liderlere çağrıda bulunuyorum. İlk önce İsveç ile ilgili tüm siyasi, iktisadi ilişkilerin kesilmesini talep ediyorum. Çünkü İsveç, ancak bu dilden anlar. Mukaddes kitabımıza yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Müslümanlar olarak burada toplanmamızın temel nedeni İslam dinine ve kutsal kitabımıza sahip çıkmaktır. Bu anlamda İslam İşbirliği Teşkilatı ve tüm Müslüman liderlerin yapması gereken şey İsveç ile siyasi ve iktisadi ilişkilerin gözden geçirilmesidir. Fikir özgürlüğü adı altında mukaddesatımıza yapılan saldırı bu şekilde cezalandırılmalıdır. Müslümanlar olarak başta uluslararası mahkemeler olmak üzere harekete geçmeliyiz. Sadece İslam dini değil tüm dinlerin aşağılanması, mukaddesatlarına zara verilmesi uluslararası mahkemeler tarafından yasaklanmalıdır. Siyasiler başta olmak üzere kanaat önderlerinin bir an önce yapması gereken uluslararası normlarda İsveç başta olmak üzere tüm dinleri tahkir eden kişilere karşı cezalandırıcı kuralların konulması için çalışma yapılmalı. Müslümanlara da büyük görev düşüyor. Peygamber Efendimize, mukaddes kitabımıza karşı görevlerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Birleşmiş Milletler nezdinde ve birçok platformda dinimizi güçlü bir şekilde savunmak kutsal bir görevdir." diye konuştu.

"İsveç'teki Müslümanlar tüm hukuki haklarını sonuna kadar kullanmalı"

Âlimlerin Peygamberin varisleri olduğunu, bu anlamda âlimler başta olmak üzere din görevlilerinin vecibelerinin olduğunu hatırlatan Karadaği, "Âlimlerin, hocaların, vaizlerin tek görevi tebliğ yapmak değildir. İslam ümmetini harekete geçirmek, yapılan hakaretleri şiddetli bir şekilde kınamak ve toplumu bilinçlendirmek gibi bir vecibelerinin olduğunu hatırlatmak istiyorum. İsveç'te azınlık durumunda buluna Müslüman kardeşlerime sesleniyorum! Hukuki haklarınızı sonuna kadar kullanın. Yapacağınız tüm faaliyetler orada İslam'a yapacağınız hizmetler açısından çok önemli. Oradaki kardeşlerimizin mahkemelere başvurmaları, Birleşmiş Milletler nezdinde ve diğer platformlarda buluna tüm haklarını kullanmalarını talep ediyoruz. Yapılan tezviratlar sadece İslam değil tüm dinler için tehlikelidir." şeklinde konuştu.

"Birleşmiş Milletler dünya barışını istiyorsa kutsallara yapılan hakaretleri yasaklamalı"

Dünya barışını tesis etme iddiasıyla kurulan Birleşmiş Milletler'e de seslenen Karadaği, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Birleşmiş Milletler'e sormak istiyorum! Müslümanların peygamberine, kutsal kitabına hakaret ediliyor. Birleşmiş Milletler bu anlamda ne iş yapıyor? Eğer Birleşmiş Milletler dünya barışını, istikrarı korumak istiyorsa Peygamber Efendimize, kutsal kitabımıza yapılan hakaretleri bir an önce hukuki olarak yapılan eylemleri yasaklamalı, faillerini de en büyük ceza ile cezalandırmalıdır. Bu Birleşmiş Milletler'in en önemli görevidir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir