• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kays Said'i protesto için açlık grevine başlayan muhalefet liderine çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulusal Kurtuluş Cephesi, Atik’in açlık grevine ilişkin değerlendirmede bulunmak üzere başkent Tunus’ta basın toplantısı düzenledi.

Cephe üyelerinden eski Sağlık Bakanı ve Emek ve Başarı Partisi lideri Abdullatif el-Mekki, "İftiraya uğradığı için bunu kendine yediremeyen ve bu yüzden açlık grevi yapan kardeşimiz Es-Sahbi Atik’in acısını anlıyoruz. Adil ve bağımsız bir yargılamanın koşulları olmadığı için başından beri onun masum olduğuna inancımız tamdır." dedi.

Mekki, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Yaklaşık iki aydır tutuklu yargılanan ve açlık grevinde olan Atik'in yargılandığı davadaki şikayetlerini duyurduğu için hedefine ulaştığını düşünüyoruz. Bu yüzden sağlık durumu bozulan ve fiziksel olarak zarar gören Atik’ten açlık grevini sonlandırmasını istiyoruz."

- "Atik hakkında şikayette bulunan muhbir ifadesini geri aldı"

Nahda Hareketi yetkilisi Atik'in avukatı Semir Dilo, müvekkilinin sağlık ve hukuki durumuna ilişkin 4 Temmuz'da yaptığı açıklamada, müvekkilinin sağlık durumunun kritik bir evreye girdiğini ifade ederek, tutuksuz yargılanmasını talep etmişti.

Müvekkili hakkında soruşturma açılmasına neden olan şikayetin geri çekildiğini vurgulayan Dilo, "Atik hakkında şikayette bulunan muhbir ifadesini geri aldı ve hiçbir şey hatırlamadığını mahkemede belirtti. Buna rağmen müvekkilimin serbest kalmasına izin verilmiyor. Adaletin sağlanması için hukuki sürecin işletilmesi gerekiyor." demişti.

"Kara para aklama" suçlamasıyla 13 Mayıs'ta tutuklu yargılanmasına karar verilen Atik, tutuklama kararının "kötü niyetli ve siyasi" olduğunu söyleyerek açlık grevine başlamıştı.

Açlık grevi nedeniyle sağlık durumu kötüleşen Atik, bu süreçte birkaç defa hastaneye kaldırılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir