• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nde skandal uygulamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tokdemir şu ifadelerle tepki gösterdi: "Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür(lüğ)ünde:
Proje yok
Kalite yok
Başarı yok
İletişim yok
Gerginlik var
Stres var
Usulsüzlük var
İş bilmezlik var
Usulsüz ve yersiz bir soruşturma ile görevden alındığı adli ve idari makamlarca tescil edilen Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi okul müdürü Mahmut ERCİL idari mahkemenin amir hükmüne rağmen keyfi olarak göreve başlatılmıyor...

İl Milli Eğitim Müdürü bu pervasız tutumunu şehrin sahipsizliğinden mi alıyor?
Yoksa bilmediğimiz başka kripto marifetleri mi var?

Hayatında bir tane okul yönetmemiş birine koca bir şehrin eğitim ağını emanet eden anlayışa yazıklar olsun..!"

Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü iken görevden alınan Mahmut ERCİL’in mahkeme kararına rağmen görevine başlatılmamasına tepki gösteren Ramazan TEKDEMİR’in paylaşımına birçok siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluşu yetkilisi ve sendika yöneticilerinden destek geldi.

2022 yılı Ağustos ayında hakkındaki iddialar gerekçe gösterilerek 28 Şubat zihniyetini hatırlatan yöntemlerle görevinden alınan başarılı eğitimci Mahmut ERCİL idari ve hukuki olarak başlatmış olduğu mücadeleyi kazandı. Mahmut ERCİL’in ceza alması ile neticelenen soruşturmayı yürüten il müfettişi, bakanlık müfettişlerince soruşturmadaki ihmal ve kusurları nedeni ile cezalandırıldı. İdari mahkemede de gerek aldığı disiplin cezaları gerekse de görevden alınma cezası iptal edilerek göreve iadesine karar verildi.

Ancak Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü kararı uygulamak için gereken yasal süreyi aşarak hâlâ Mahmut ERCİL’i göreve başlatmamıştır. Bu durum il müdürü hukukun üstünde mi yorumlarına neden olmaktadır.

Diyarbakır eğitim camiasının başarıları ile adını duyuran müdürlerinden Mahmut ERCİL’in gerek görevden alınma gerekse de göreve mahkeme kararına rağmen başlatılmama sürecindeki tavırlar gözleri Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çekerken Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden konu ile ilgili açıklama yapmaları beklenmektedir. Daha önce ildeki uygulamaları tepki çeken il müdürü hakkında görevden alınacağı iddiaları dile getirilmeye başlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir