• DOLAR 32.588
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2459.205
  • ...
Her yer `RABİA` her yer `direniş` - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi, Mısır`da cunta ordusunun yaptığı katliamlara karşı düzenlediği protesto gösterilerinin bugün üçüncüsünü düzenledi. Hz. Ömer Camii avlusunda, ikindi namazının ardından düzenlenen programa bini aşkın Müslüman katıldı.
 
"Ey Firavunlar ordusu Mısırlı şehitlerimizin kanı hepiniz boğacak", "Kahrolsun Sisi Kahrolsun Suud Kahrolsun ABD Kahrolsun İsrail", "Zalimler için yaşasın cehennem diren Mısır", "Darbecilerin eli kurusun Ebu Leheb gibi", "Dayan Mısırlı kardeşim firavun gider Musa kalır", "İhvan`a selam direnişe devam" yazılı pankart ve dövizler açan halk, darbecilere lanet yağdırdı.
 
Program, Fetih Suresinin okunması ile başladı. Ardından "Allah-u Ekber" ilahisini ve Şehit Seyyid Kutup`un yazmış olduğu "Exi ente hurrun" ezgisinin Kürtçe versiyonunu okuyan ilahi ses sanatçısı Özcan Atsat`a halk, eşlik etti.
Programda Türkçe bir konuşma yapan Salih Yücel Hoca, Mısır`da şehit olan Müslümanların kanı ile ümmetin dirileceğini ifade etti. Zalimlerin de Müslümanların kanları içinde boğulacağını söyleyen Yücel Hoca, Mısır`daki darbe karşıtlarının ölüme bile bile gitmesini Hz. Hüseyin`in Kerbela`ya gidişine benzetti.
 
Direnişe `Kerbela` benzetmesi
Yücel Hoca, "Hz. Hüseyin Kerbela`ya doğru yola çıktığında orada kurbanlık koyun gibi doğranacağını biliyordu. Buna rağmen Kerbela`ya gitti. O`na; `Gitme orada seni katlederler` diyenlere karşı Hz. Hüseyin şöyle diyordu: `Eğer ben bugün gitmezsem bizden sonrakilerin cesareti kırılacaktır.` Herkes zalimle işbirliği yaparsa ılımlı olursa hoşgörülü olursa o zaman zalimin zulmü nasıl bitecek? Yeryüzünde tevhidin sancağı kuranımız ne zaman hakim olacak? Allah`ın izni ile. O dökülen kanları zalimlerin yanına kar kalacağın zannetmesinler. O zalimler yakında görecekler nasıl tepetaklak devrileceklerini" dedi.
 
Çağdaş Firavunları karşısında kanımız pahasına duracağımızı aktaran Yücel Hoca, "Bugün dünyanın denge ve düzeni bozuluyorsa, fitneci ve fesatçı çeteler meydanlarda cirit atıyorsa bu bizim suçumuzdur. Üzerimize düşen vazife ve sorumluluğu bilmemekten kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.
 
Yeni Firavun `Sisi`
Sık sık tekbir ve sloganların getirildiği programda Kürtçe bir konuşma yapan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş ise, Firavun ile Hz İsa arasında geçen kıssayı anlatan ayeti kerime ile konuşmasına başlayan Molla Abdurrahim Timurtaş, "Eski Firavunlar nasıl ki zulümler yapmışlarsa Firavun Sisi de aynı zulmü devam ettirmiştir. Halkı iki parçaya bölerek mazlum ve mustazafları katletmektedir. Eski firavunlar çocukları ve erkekleri katlediyordu. Ancak kadınları bırakıyorlardı Ancak günüz firavunları kadınları, çocuk, genç, ihtiyar ayırt etmeden herkesi öldürüyorlar. Allah yeni firavuna lanet etsin eskisine lanet ettiği gibi" dedi.
 
Ya `Zafer` Ya `Şehadet`
Sabır ehline iki güzellikten birinin olduğunu vurgulayan Molla Timurtaş, "Ya zafer ya şehadet Rabbimiz onlara ya şehadeti naip ederek onları cennetine gönderecek ya da zafer nasip edip onları muzaffer kılacaktır Mısır`ın zaferi tüm İslam âleminin zaferdir. Mısır`ın zaferi Siyonist İsrail`in yok oluşudur inşallah. Bizim ABD ve BM`den hiçbir beklentimiz hiçbir isteğimiz yoktur. Onlar bu zulmü görüyorlar ya da görmemelerinin hiçbir önemi yoktur. Bizler biliyoruz bu şeytani planlar onlarındır, Siyonistlerindir. Müslümanlara terörist diyenler kendileri teröristtirler. Ve Allah`ın gazabına müstahaktırlar" şeklinde konuştu.
 
Programda Rahmet tiyatro grubu 2 perdelik bir oyun sahneledi.
 
Oyunun ilk sahnesinde, Aldulfettah el Sisi`nin İsrail ve Amerikan`ın izniyle bu katliamı gerçekleştirdiği canlandırıldı.
 
Oyunun ikinci sahnesinde ise, darbe sonrası direniş gösteren Müslümanların sabrı ve şehadeti canlandırıldı.
 
Gözyaşları Mısırlı şehitler için…
Şehadet sahnesinin canlandırılması sırasında halk, gözyaşlarına hâkim olamadı.
 
Program, Mısır`da şehit olanlar için kılınan gıyabi cenaze namazı ve okunan dua ile son buldu.
(Fırat Arslan/ Murat Dalgın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir