• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
İzmir yaz yağmuruna teslim oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinin bugünle ilgili İzmir`de yaptığı sağanak yağış tahmini, saat 17.30 sıralarında gerçekleşti. Önce kent genelini kaplayan toz bulutunun ardından sağanak yağış başladı ve yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı vatandaşlar yağışa hazırlıksız yakalandı, bazıları ise yaz günündeki yağmurun keyfini çıkardı.
İzmir`de her defasında olduğu gibi yağmurun ardından yaşanan olumsuzluklar tekrar gün yüzüne çıktı. Yaklaşık 1.5 saat boyunca etkili olan yağışta Kemer, Mersinli ve Konak alt geçitleri suyla doldu. Şirinyer, Halkapınar Metro istasyonu, çevresi, Karataş`taki bahçeler, otoparklar, Kemeraltı Çarşısı ile çoğu caddeler de sulara gömüldü. İZSU ve itfaiye ekipleri, suları tahliye etmek için uzun süre uğraştı.

SÜRÜCÜLER SAHİL BANDINI KULLANDI
Özellikle alt geçit ve ana yolların sulara teslim olması nedeniyle trafik çoğu noktada kilitlendi. Konak alt geçitin tıkanması nedeniyle sürücülerden bazıları, sahil bandını takip ederek iskelenin önünden yoluna devam etmek isteyince ilginç görüntüler oluştu.
Kemer alt geçidinde ise araçları suyun içinde kalan sürücülerde yaşadıklarına isyan etti. Çok sayıda maddi hasarlı kazada meydana gelirken, trafik ekipleri yaşanan sıkışıklığı gidermek için sürücüleri alternatif yollara sevk etti.

YILDIRIM ÇARPTI
Bu arada, Foça`dan Bayraklı`ya balık tutmaya gelen 41 yaşındaki Murat Çolak`ı da yağış sırasında yıldırım çarptı. Özel bir hastaneye kaldırılan Çolak`ın hayati tehlikesinin bulunduğu, tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir