• DOLAR 32.243
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2426.354
  • ...
HDK'yi devleti yok etmeye çalışmakla suçladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sudan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Vekili Sadık, dün, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Sadık, konuşmasında, "Sudan’da 15 Nisan'da Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), mevcut otoriteye karşı isyan ederek başarısız bir darbe girişimi yaptı. Şimdi ülkede bu girişimin yansımaları yaşanıyor." dedi.

"Kapsamlı bir askeri saldırı"

Bakan Vekili Sadık, bu "başarısız darbe girişiminin" kısa sürede devleti, ekonomiyi, altyapıyı ve stratejik tesisleri yok etmeyi ve vatandaşların evlerini işgal etmeyi amaçlayan kapsamlı bir askeri saldırıya dönüştüğünü söyledi.

HDK'nin 15 Nisan öncesinde de Silahlı Kuvvetler liderliğinin direktiflerine açık bir şekilde uymadığını dile getiren Sadık, HDK liderliğinin ülkede paralel bir ordu olarak kalma isteğinden dolayı Sudan ordusuna entegre etme girişimlerine direndiğini aktardı.

Sadık, Sudan hükümetinin birçok kez ateşkes anlaşması imzaladığının, ancak HDK'nin ateşkese uymadığının ve daha sistematik saldırılar başlatmak için onu fırsat olarak kullandığının altını çizdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir