• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
El-Fetih Camii`nde mahsur kalan muhabir: Hakkınızı Helaledin...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da katliamdan kaçarak El Fetih Camisi`ne sığınan göstericilere askeri operasyon başlatıldı. Haber için camide bulunan TRT Muhabiri Metin Turan ve AA muhabiri Hiba Zekeriya`dan haber alınamıyor.

Dünden beri yaklaşık 400 kişinin mahsur kaldığı El Fetih Camisi`ne yerel saat ile 14.00`da (TSİ 15.00) gaz bombaları atılarak müdahale edildi.

Camiye giren Mısır askerleri içerden çıkarttıkları çok sayıdaki göstericiyi tutukladı. Ordunun operasyonu sırasında El Fetih Camii içerisinde bulunanlardan çığlıklar yükselirken, dışarı çıkarılan bazı protestocular "Baltacı" adı verilen suç gruplarının saldırısına uğradı.

Mısır devlet televizyonu caminin minaresinden güvenlik kuvvetlerine ateş açıldığını iddia ederken, operasyon sırasına bazı güvenlik kuvvetlerinin camiye ve havaya ateş açtıkları gözlendi.

TRT Muhabiri Turan ve AA Muhabiri Zekeriya`dan haber alınamıyor

Camide bulunan AA Muhabiri Hiba Zekeriya ile TRT Muhabiri Metin Turan ile iletişim kesilirken, Mısır medyası cami içerisinde bulunan bir Türk vatandaşının güvenlik kuvvetleri tarafından tutuklandığını bildirdi.

El Fetih Camii`ne yapılan müdahale sırasında yaralananlar olduğu öğrenilirken, Mısır İçişleri Bakanlığı yetkilileri, camiye operasyonun, camide bulunan göstericilerin arasında Özbekiye karakoluna saldıran kişiler ile Ramses Meydanı`nda bir binanın yakılmasından sorumlu kundakçıların bulunduğu gerekçesiyle yapıldığını iddia etti.

TRT Muhabiri Metin Turan operasyon sırasında yaşananları TRT Haber bülteninde anı anına aktarmıştı.

TRT Muhabiri Metin Turan şu anda Kahire Ramses Meydanında bulunan, baltacılar ve polis tarafından kuşatılan Elfetih Camiinde 400 kişi ile birlikte esir durumdalar.



Metin TURAN Son vasiyetini yazdı... Her an öldürülebilirler...

TRTHABER

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir