• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
İhvan Liderleri Ciğerparelerini Şehid Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır`da cuntacı ordunun yaptığı katliamda 3 Temmuz`dan bu yana hayatını kaybedenlerini sayısının 3 bin 533`e ulaştığı belirtilirken, yapılan saldırılarda İhvan liderlerinin çocukları da katledildi.

ŞEHİD AMMAR...
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) lideri Muhammed Bedii`nin oğlu Ammar`ın, dünkü gösterilerde şehid edildiği öğrenildi. İhvan online sitesinin haberine göre, İhvan lideri Bedii`nin oğlu Ammar Muhammed Bedii, (38) dün Kahire`deki Ramses meydanındaki el Fetih camiinin kuşatılmasını protesto gösterileri sırasında başına ve gözüne isabet eden iki kurşunla dün gece hayatını kaybederek şehadete kavuştu. Evli ve iki çocuk babası olan Ammar, Bilgisayar mühendisiydi.

ŞEHİD ESMA...
Cuntanın katliamında çocuğunu kaybeden lider bir tek Muhammed Bedii değil elbette. İhvan`ın stratijisti olarak bilinen liderlerinden Muhammed Bıltaci de, 17 yaşındaki kızı Esma`yı şehid verenlerden biri. Esma, Rabia`tul Adeviyye Meydanı`ndaki katliamda göğsünden ve sırtından aldığı kurşunlarla şehid düşmüştü.

KIZI VE DAMADINI ŞEHİD VEREN BİR DİĞER LİDER...
Kızı ve damadını kaybeden bir diğer İhvan lideri de Hayrat Şatır.
ŞEHİD HABİBE...
Cumhurbaşkanı Mursi`nin Basın Danışmanı Ahmed Abdulaziz de gazeteci olan kızı Habibe`yi Rabia`tul Adeviyye Meydanı`nda şehid verenlerden.

ŞEHİD EL BENNA...
Dün Ramses Meydanı`ndaki gösterilerde, İhvan`ın kurucusu Hasan el Benna`nın diş doktoru olan torunu Halid el Benna da katledilerek şehadet mertebesine ulaşanlardan biri…

ŞEHİD ÖMER SABRİ VE ABDURRAHMAN...
Yine dünkü gösterilerde Mısır`ın ikinci büyük şehri Giza`nın İhvan sorumlusu İzzet Sabri`nin oğlu Ömer Sabri de şehid düşen Mısır azizlerinden... İzzet Sabri`nin bir diğer oğlu Abdurrahman ise Rabia Meydanı`nda Ramazan ayı içinde gerçekleştirilen katliamda şehid olmuştu.

TÜM DÜNYA MÜSLÜMANLARI ARKANIZDA
Mısır`da devam eden ve tüm dünyanın gözleri önünde yaşatılan vahşet tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçerken, siyonist, Batı`nın ve işbirlikçilerinin destelediği firavun Sisi cuntasının katliamı karşısında İslam dünyası ayağa kalkmış durumda. Mısır`ın tüm şehirlerinde süren eylemlere destek amacıyla başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanından Müslümanlar, düzenledikleri etkinliklerle destekte bulunmaya devam ediyor.(Muhammed Can / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir