• DOLAR 32.267
  • EURO 34.694
  • ALTIN 2404.033
  • ...
SP Mısır katliamını lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Batman Merkez İlçe Başkanı Abdülhakim İçer, basın açıklaması yaparak Mısır cuntacıları ve katliamı şiddetle kınadıklarını söyledi.

İçer, gasp edilen haklarını geri almak için Mısır Adeviyye meydanında toplanan Müslümanların üzerine Cuntacı Firavunlar tarafından hunharca ateş açıldığını ve bu vahim olayda 2 binden fazla şehit ve on binlerce yaralama ile alenen katliam yapıldığını hatırlattı.

Müslümanlardan akıtılan her damla kanın yüreklerinde bir yara açtığını ifade eden İçer, "Müslüman kardeşlerimizin her damla kanı bizlerde yara açmıştır. Her şehidimizin birer nurani ışık olduğunu, her yaralı kardeşimizin ağrısının, sancımız olduğunu bilip belirmekteyiz. Öncelikle silahsız Mısır halkı olan Müslüman kardeşlerimizin avazında, Kur'an, hadis ve dua nidaları mevcut iken, vahşice katliamı gerçekleştiren General Sisi ve yandaşları olan Emperyalist, Siyonist ve sözüm onlara İslam ülkelerinin sözde liderleri olan satılmış uşaklarını, on binlerce kez lanetliyor ve on binlerce kez şiddetle kınıyoruz" dedi.

Akan kanın sorumlusu ABD ve AB'nin ipine sarılan İslam ülkelerindeki liderlerdir

İslam ülkesinde akan kanın tek sorumlusunun ABD ve AB'nin ipine sarılan İslam ülkelerindeki liderler olduğunun altını çizen İçer, "Dört günlük dünyaları uğruna yüce Allah'ı unutup ABD ve AB ipine sarılan İslam ülkeleri liderlerine sözüm o ki; İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının baş müsebbibi sizlersiniz ve bilerek sizleri destekleyen kişilerdir ve olayları çarpıtarak yansıtan sözde İslam ülkelerinin satılmış basınıdır. İktidarını ABD ve AB'ye dayandıran ülkemiz ve halkı Müslüman olan ülkelerin liderlerine çağrımız; lütfen akliselim düşünün, Allah'ın ayetlerini düşünün, küfür milletini sözde dahi olsa dost edinmeyin, AB peşinde koşup halkınızı helak olmaya sürüklemeyin" ifadelerini kullandı.

 

ABD ve AB sevdasından vazgeçin
Tüm siyasi parti yöneticilerini uyaran İçer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün siyasi parti yöneticilerini uyarıyoruz. Bilhassa AK Parti hükümetini, lütfen ABD ve AB sevdasından vazgeçin İslam Birliği havzasını hızla oluşturun, aksi takdirde kırılan zincirin en son ve en kalın halkası biz yani ülkemiz olacaktır. Allah muhafaza etsin. Ülke idarecilerimizden özellikle Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızdan beklentilerimiz, tekrar Milli Görüş gömleğini giyerek, sözde nutuklar yerine, özde faaliyetlerle Mısır'daki cunta yönetimini temsil eden ülkemizdeki büyük elçi vs. temsilciliklerin derhal kapatılması ve açıkça mazlumlara sahip çıkılmasıdır." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir