• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.488
  • ...
Yaz Kur'an Kurslarına giden öğrenciler duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl yüze yakın öğrencinin Yaz Kur'an Kurslarında ders aldığı Hz. Ebubekir Camii'nde öğrenciler hem Temel dini bilgilerini öğrenirken hemde sosyal aktivitelerle sosyalleşiyorlar.

Cemaatle iç içe geçen 3 saatlik eğitim dışında öğlen namazlarını da eda ettikleri camide talebeler Yaz Kur'an kursları bittiğinde bile camilerin yolunu unutmuyorlar.

"Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek istiyorum"

Ebubekir Çoktan

Kur'an-ı Kerim'i olabildiğince öğrenmek istediğini belirten 4'üncü sınıf öğrencisi Ebubekir Çoktan, "3 yıldır Kur'an kurslarına gidiyorum. Çok güzel geçiyor. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek istiyorum. Güzel etkinlikler yapıyoruz. Ben burayı çok seviyorum. Hocalarımızla ve gençlerle aramız çok iyi. Kur'an'-ı Kerim dışında Hz. Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatından bahsediyoruz. Hocamız bizlere öğrenmemiz için her gün bir sayfa veriyor. Dersimizi çalışınca da etkinlikler yapıyoruz. Bazen bizleri havuza götürüyor. Bu yıl futbol kursuna götürecek. Bugün bizlere dondurma verdiler, dünde kek ve meyve suyu vermişlerdi." dedi.

Münir Erdar

Her sene Kur'an kurslarına geldiğini ifade eden 10 yaşındaki Münir Erdar ise şunları söyledi:

"Her sene Kur'an kursuna geliyorum. Bizim için Kur'an öğrenmek çok iyi bir his ve çok iyi bir duygu. Kur'an'ı öğrenirken her bir satırı ezberlemek bir sevaptır. Ben o sevabı kazanmak için günde en az 5 sayfa Kur'an okuyorum. Camiye gelip namaz kılarım. Hocamızla sohbet ederiz. Etkinlikler yaparız. Akşamları da camiye gelip namazlarımızı beraberce yani cemaatle kılarız. Hocamız bizleri topluca havuza götürür. Bizlerde beraber zaman geçirmek için oraya gideriz."

"Yaz Kur'an kursları dışında da camiye geldiğim oluyor."

Muhammed Ali Demirkol

Yaz Kur'an kursları bittiğinde dahi camiye geldiğini söyleyen lise öğrencisi 14 yaşındaki Muhammed Ali Demirkol, "Her yaz Kur'an Kurslarına gelirim. Ben hem hocalarımdan ders alıyorum hemde benden daha alt derslerde olan öğrencilere ders veriyorum. Yani hem öğrenciler öğreniyor hem de ben daha iyi öğreniyorum. Yaz Kur'an kursları dışında da camiye geldiğim oluyor." şeklinde konuştu.

Gökhan Günen

Ortaokul öğrencisi Gökhan Günen şu ifadeleri kullandı:

"Her yaz Kur'an kurslarına geliyoruz. Kur'an okumayı öğreniyoruz. Beraber vakit geçiriyoruz. Bazen sportif etkinliklerimiz oluyor. Yani beraber zaman geçirmek için iyi bir yer. Çok şükür bizleri sosyal etkinliklere de götürüyorlar. Eğleniyoruz hep beraber. Yeni arkadaş ediniyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir