• DOLAR 32.712
  • EURO 35.314
  • ALTIN 2449.446
  • ...
Putin: Yaptırımlar Rusya'yı daha da güçlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus halkının "daha önce hiç olmadığı kadar birlik içerisinde" olduğunu iddia etti.

Putin, Hindistan'ın ev sahipliğinde çevrimiçi düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı.

Wagner isyanının ardından katıldığı ilk uluslararası etkinlikte video konferans yoluyla liderlere hitap eden Putin, "Rusya tüm dış yaptırım, baskı ve provokasyonlara karşı koyuyor ve daha önce hiç olmadığı kadar gelişmeye devam ediyor" ifadesini kullandı.

"Dış güçlerce Rusya'ya karşı hibrit savaş yürütüldüğünü ve eşi benzeri görülmemiş ölçekte gayrimeşru yaptırımlar uygulandığını" ileri süren Rus lider, "Batı'nın Ukrayna'yı neredeyse Rusya karşıtı, düşman bir devlete" dönüştürdüğünü söyledi.

Analistler, Putin'in zirveyi, Wagner'in silahlı isyanın ardından kontrolün hala kendisinde olduğunu göstermek için bir fırsat olarak kullandığı değerlendirmesinde bulundu.

Şanghay İşbirliği Örgütü'ne övgüde bulunan ve grubun sağlam temeller üzerinde inşa edidliğini belirten Putin, ŞİÖ'nün gün geçtikçe uluslararası arenada daha önemli bir rol oynadığını kaydetti.

Rus lider, örgütün barış ve istikrarın korunması, üye devletlerin sürdürülebilir ekonomik büyümesinin sağlanmasına ve halklar arasındaki bağlarının güçlendirilmesine katkı sunduğunu söyledi.

Kendisinden önce konuşma yapan diğer liderler Rusya-Ukrayna savaşına doğrudan değinmedi, daha ziyade savaşın küresel sonuçlarına atıfta bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir