• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mısır'a destek mitingine valilik engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale'de faaliyet yürüten 10'a yakın sivil toplum kuruluşunun platform oluşturarak Mısır ve Suriye'de yaşanan insanlık dramına karşı ilçede yapmak istediği miting, valiliğin ilçe emniyet müdürlüğüne gönderdiği özel genelgeyle iptal edildi.

 

Son bir haftadır mısırda yaşanan insanlık dramına seslerini yükseltmek için bütün resmi evraklarını tamamladıklarını, 5 adet adet el ilanı dağıttıklarını, sesli anonslar ve sosyal medya üzerinden halkı mitinge davet ettiklerini belirten platform yetkilileri, miting son gün iptal edilmesiyle adeta şok yaşadıklarını ifade etti.

 

STK temsilcilerinin yaptığı açıklamaya göre, yapılmak istenen miting, emniyet müdürünün gösterdiği şu yazılı gerekçeye göre iptal edildi: "Şanlıurfa valiliği 489 sayı 01.08.2013 tarihli kararı gereği 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu 17. Maddesinde belirtilen yetkileri kullanarak sınır ilçelerinde vatandaşın güvenliği gerekçesiyle basın açıklamaları, miting, çadır kurma, stant açma, etkinlikler, geçici olarak yasaklanmıştır."

 

Daha sonra STK temsilcilerinin bir araya gelip ilçe emniyetine giderek iptal edilen miting için 'en azından bir basın açıklaması düzenleyip kamuoyunu bildirelim' isteğine karşılık İlçe Emniyet Müdürünün '30 kişiyi geçmemek şartıyla basın açıklaması düzenleyebilirsiniz' cevabını aldı.

 

Kararın anlamsız olduğunu belirten STK temsilcileri, söz konusu Müslümanlar için miting değil de, bir futbol maçı veya konser olsaydı böyle bir karar alınmayacağını dile getirdi. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir