• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Saraçhane`de Adeviyye nöbeti sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL-İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket Oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle sosyal medyada örgütlenen binlerce kişi, İstanbul`un Fatih ilçesinde bulunan Saraçhane Parkı`nda toplandı.

"İslami Hareket Engellenemez"
Ellerinde Mısır bayrakları ile Mısır`ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin resimleri bulunan gruptakiler, sık sık tekbir getirdi.

Parka kurulan iki dev ekrandan Mısır`ın farklı noktalarındaki protesto ve katliam görüntülerini izleyen gruptakiler, zaman zaman "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "İslami hareket engellenemez, kahrolsun işbirlikçi hainler" şeklinde slogan atıyor.

"Mısır ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğiz"
İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Hüsnü Tuna yaptığı konuşmada, Mısır`daki katliamı protesto etmek için toplandıklarını ve bundan sonra da Mısır ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceklerini söyledi.

Katılımcılardan bundan sonra da Mısır`daki darbe karşıtlarını desteklemeye devam etmesini isteyen Tuna, "Oradaki kardeşlerimizi savunmaya, onlara yapılan zulme karşı haykırmaya devam edin. Oradaki kardeşlerimizin imanı, şehitleri var ama darbecilerin zulümlerinden başka birşeyleri yok. Darbeyle gelenler orada fazla kalamayacak" diye konuştu.

Tuna, Türkiye`nin İslam dünyası için önemli olduğunu vurgulayarak, "Maalesef Mısır`daki kardeşlerimizin dünyaya açılan tek kapısı olarak Türkiye var. Türkiye olarak her zaman onların yanında olmamız lazım. Orada insanları öldürüyorlar. Türkiye oradaki mazlumlar için hayati öneme sahip. Bu nedenle bizlerin onlara sahip çıkmamız çok önemli" ifadelerini kullandı.

"Bütün dünya sussa da biz bize yeteriz"
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı konuşmada, bütün dünyanın yapılan katliam karşısında sessiz kaldığını söyledi.
Müslümanlarda herşeye rağmen korkunun bulunmadığını belirten Yıldırım, "Ey dünya müstekbirleri, şunu bilin ki biz sadece Allah`a güveniyoruz. Bütün dünya sussa da biz bize yeteriz. Bu gece bize uyku yok. Her birimiz nöbette olacağız" diye konuştu.

Katılımcılar "Rabia işareti" yapıyor
Katılımcıların slogan atarken "Rabia işareti" yaptığı, bazılarının da üzerinde bu işaretin olduğu beyaz tişört giydiği görüldü.

Gerçekleştirilen protesto eyleminde dualar eksik olmazken program gecenin geç saatlerine kadar sürdü. (Mirza Bugün/ Enes Durmaz- İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir