• DOLAR 32.223
  • EURO 35.104
  • ALTIN 2471.019
  • ...
Görme engelli kardeşlerden Seyit Ariya tedavi için destek bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hayırseverlerin kurban vekaletini yerine getirmek için Afganistan İslam Emirliği'ne gelen ve kurban etlerini mazlum ve ihtiyaç içerisindeki halka teslim etmek isteyen Avrupa Yetim Eli, çaldıkları her kapıda yeni bir dram ve bir mazlumiyetle karşılaşıyor.

Kabil'in Xuşelxan Mahallesi'nde ikamet eden 8 nüfuslu Ariya ailesinin dramı yürek burkuyor.

Kendisi de bir görme engelli olan baba Muhammed Ariya'nın bir kızı ile 5 erkek çocuğu da görme engelli olarak dünyaya geldi.

6 çocuktan 5'inin gözleri hiçbir şekilde görmezken Seyit Ariya (21) ise gece ve gündüzü fark edecek derecede bir görme duyarlılığına sahip ve doktorlar onun ameliyatla bir gözünün yüzde 40 oranında görebileceğini belirtiyor.

"Bu ailede bir tek anne sağlam ve bütün yük annenin omuzlarında"

Afganistan'da Muhammed Ariya'nın evine kurban eti ulaştırmak için geldiklerinde başka bir dramla karşılaştıklarını ifade eden Avrupa Yetim Eli yetkilisi Nizamettin Aygan, "Muhammed amcamız yüzde 80 görme engelli ve 6 çocuğu da görme engelli olarak dünyaya geldi. Çalışanları ve hiçbir gelirleri yok. Evin tek kızı da görme engelli, bir tek anne sağlam, ne diyeceğimizi de bilemiyoruz. Onların yoksulluğu ve sahipsizliği bizleri derinden üzdü." şeklinde duygularını paylaştı.

"Hayırseverlerin ne zaman kapısını çaldıysak bir şefkat eli ve merhametli yüreklerle karşılaştık"

Toplumun bir kesiminin lüks içerisinde, hayattan bıkmış ve usanmış bir şekilde yaşamlarını sürdürürken, Afganistan'daki mazlumların uzanacak bir yardım eli beklediklerini ifade eden Aygan, "Elhamdülillah hayırseverlerin ne zaman kapısını çaldıysak muhtaçlara uzanan bir şefkat eli ve merhametli yürekler onlarla buluşup onları mutlu etmişlerdir. İnanıyoruz ki bu ailemiz için de yardımlar gelecek ve biz bu yardımları aileye ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

"Kimin imkânı neye yeter ise yardımcı olacaktır yeter ki Ariya için bir umut olalım"

Engeli olan 6 kardeşten Seyit Ariya'nın ameliyatla görmek için bir umudu olduğunu dile getiren Aygan, "Ariya imkansızlıktan dolayı ameliyat olamıyor. Seyit 21 yaşında ve inanıyorum ki duyarlı Müslümanlar bu kardeşimize umut olacaklar. Kimin elinden ne gelirse, isterse 1 TL bile olsa kimin imkânı neye yeter ise yardımcı olsunlar. Seyit Ariya için bir umut olalım. Gerekirse Türkiye'ye getirip ameliyat edelim ki geleceği karanlık olmasın. Allah rızası için desteklerinizi bekliyorum, Ariya ailenin en büyüğü, ailesinin onun desteğine ihtiyacı var. Kendisi de bu haline çok üzülüyor. Ailesine faydası olmadığı için kendisini bir yük olarak görüyor. Hayırseverlerin kendisine el uzatacağını umut ediyorum." dileğinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir