• DOLAR 32.848
  • EURO 35.284
  • ALTIN 2448.499
  • ...
Türkiye İslam düşmanı İsveç'in NATO üyeliğini onaylayacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara’nın önümüzdeki hafta Brüksel’de Türkiye, Finlandiya ve İsveç’in dışişleri bakanları, istihbarat başkanları ve ulusal güvenlik danışmanlarını bir araya getirecek bir toplantıya katılması bekleniyor.

Şarku’l Avsat’a konuşan Türkiyeli  diplomatik kaynaklarına göre, Türkiye  heyeti görüşmede, İsveç’in ittifaka katılma talebini yakın zamanda kabul etme taahhüdünde bulunmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Iraklı radikal Salvan Momika’nın Stockholm’deki bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakmasına izin veren İsveçli yetkilileri eleştirdi.

AK Parti Teşkilatları ile Bayramlaşma Programı’na canlı bağlantıyla katılan Erdoğan şunları söyledi;

“İslam ve insanlık düşmanları polis korumasıyla gerçekleştirdiği provokasyonlarla bu iklime gölge düşürmeye çalışıyor. İsveç’te yapılan alçak saldırı bunlardan biridir. Buna izin verenler, buna alçaklığa göz yumanlar da emellerine ulaşamayacaklardır. Tahrik ve tehdit siyasetine boyun eğmeyeceğiz. Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlarıyla kararlı mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını Batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir