• DOLAR 32.28
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2473.235
  • ...
Deprem bölgesinde bayram namazı dualarla eda edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Malatya’da genelinde arlarında Tarihi Ulu Camii ve yeni Camii olmak üzere 248 Camii ve 46 tane Kur’an Kursu yıkık, ağır ve orta hasar alarak kullanılamaz hale geldi.

Kurban Bayramı namazı için camilerin yolunu tutan vatandaşlar, depremde hasar almayan camileri doldururken, camide yer bulamayan vatandaşlar ise dışarıda seccadelerini sererek bayram namazını eda etti.

Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, bayram namazı öncesi Kernek Karagözlüler Camii’inde verdiği vaazda, kurbanın ve bayramların ehemmiyetine dikkat çekti. Müftü Yıldırım vaktin girilmesinin ardından bayram namazı kıldırarak ardından bayram hutbesini okudu.

Yıldırım, okuduğu hutbede; Bugün, iman kardeşliğinin ruhlarımızı bir bahar rüzgârı gibi sardığı, gönlümüzdeki keder ve sıkıntı bulutlarının dağıldığı neşe ve mutluluk günüdür. Bugün, kardeşlerimize kurban eti ikram ederek gönül köprüleri inşa etme günüdür. Bugün, sevinme ve sevindirme; hatırlama ve hatırlanma günüdür. Geçmişlerimizi hayırla yâd etme, anne babamızı, kardeşlerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret edip gönüllerini hoşnut etme günüdür. Yetimlere ve öksüzlere, yaşlılara ve hastalara bayram sevincini ulaştırma günüdür. Bugün, affetme ve kucaklaşma günüdür. Kırılan kalpleri, mahzun gönülleri, bayramın bereketi ve güzellikleriyle mamur etme günüdür. Kardeşliğimize gölge düşüren her türlü çekişmeye, dargınlığa ve küskünlüğe son verip barış ve huzur iklimiyle yenilenme günüdür.” İfadelerini kullandı.

Bayram namazının ardından İl Müftüsü Şahin Yıldırım, bayramın nasıl geçirilmesi ve nelere dikkat edilmesi gerektiği hususları, vatandaşlar ise bayram süresince yapacakları ve yaşadıkları sevinci İLKHA’ya anlattı.

“İlimizde huzurlu bir bayram iklimi var”

Deprem geçiren 11 ilden biri olan Malatya’da Kurban Bayramı’nı idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Müftü Yıldırım, “Dün itibariyle kabristan ziyaretleri yapıldı. Allah kabul eylesin şimdi de bayram namazımızı kıldık ve kardeşlerimizle bayramlaştık. Namazdan sonra da kardeşlerimiz kurbanlarını kesmek üzere gittiler. Şu an da ilimizde huzurlu bir bayram iklimi var. Bayramın huzur ve mutluluk içerisinde, büyüklere saygının duyulduğu küçüklere sevginin gösterildiği bir atmosfer içerisinde geçmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.” dedi.

“Sıla-i rahim yapalım, yetim ve yoksulların sevindirilmesi için çaba gösterelim”

Teşrik tekbirlerinin unutulmaması uyarısında bulunan Yıldırım, şöyle devam etti. “Kurban Bayramı’nın 4’üncü günün ikindi namazına kadar teşrik tekbirlerini unutulmaması, sıla-i rahim yapıp büyüklerin elini öpüp hayır dualarının almalarını tavsiye ediyoruz. Bunun yanında yetim ve yoksulların sevindirilmesi için çaba gösterilmesi gerekir. Özellikle bayram ziyaretleri için yolculuğa çıkacak sürücülerin trafik kurallarına riayet etmeleri ve başkalarının hayatına zarar verecek bir davranış içerisine girilmemesi gerekir. Başta ilimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada bayram sevincini yaşayan kardeşlerimizin bayramı mübarek olsun.”

“Rabbim’den daha iyi günlerde ve zamanlarda bize bayramlar yaşatmasını diliyorum”

Yaşanan deprem felaketi nedeniyle bayramı buruk bir sevinçle geçireceklerini söyleyen Hikmet Bucak, “Bayram namazımızı kıldık, şimdi de gidip kurbanımızı kesip dağıtacağız. Daha sonra dost akraba ziyaretleri yapacağız. Bayramın 4 günü boyunca bunları yapacağız. İlimiz için, tüm deprem bölgesi için ülkemiz için ve tüm İslam alemi ve Müslümanlar için hayırlı bir bayram olur. Rabbim’den daha iyi günlerde ve zamanlarda bize bayramlar yaşatmasını diliyorum.” dedi.

“Oğlumla bayram namazımızı eda ettik, şimdi de hayırlısıyla gidip kurbanımızı keseceğiz”

Tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlayan Erol Öncel, “Oğlumla birlikte bayram namazımızı eda ettik, şimdi de hayırlısıyla gidip kurbanımızı keseceğiz daha sonra büyüklerimizi ziyaret edeceğiz. Deprem bölgelerindeki tüm kardeşlerimizin bayramını kutluyoruz. İnşallah bayramı güzel bir şekilde geçireceğiz.” diye konuştu.

“Akrabalarıma bayram ziyaretine gideceğim”

Babasıyla birlikte bayram namazını kıldıklarını ve şimdi de akrabalarına bayram ziyaret gideceklerini söyleyen çocuklardan Korhan Öncel, Allah’u Teala’nın nice bayramlara ulaştırmayı tüm Müslümanlara nasip etmesi dileğinde bulundu.

“Diğer bayramlar gibi olmasa da gene en iyi şekilde kutlamaya çalışacağız”

Çocuklardan Muhammed Eymen Yılmaz ise “Bayram namazını kıldık, Arkadaşlarımı ve dayılarımı ziyaret ederek, bayramlaşacağız. Depremden dolayı diğer bayramlar gibi olmasa da gene en iyi şekilde kutlamaya çalışacağız.” diye belirtti.

Depremde hasar görmeyen Kernek Cami’sinde bayram namazını eda ettiklerini belirten İrfan Yılmaz, “Herkesin bayramı mübarek olsun. Şimdi de gidip Allah’ın izniyle kurbanımızı keseceğiz. Tabi deprem bölgesi olduğu için bayramı biraz buruk yaşıyoruz ama yine de şükrediyoruz. Çünkü Rabbimizden geldi. İnşallah sabır ve metanetle bunu da aşacağız. Buruk ta olsa Allah’ın izniyle güzel bir bayram geçirmeye çalışacağız.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir