• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Berberlerde bayram yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'te de Kurban Bayramı'na saatler kala berberlerde yoğunluk oluştu.

Yarın başlayacak olan 4 günlük Kurban Bayramı’na saç ve sakal tıraşını olmuş şekilde girmek isteyen Bitlisliler, berberde yoğunluk oluşturdu.

Müşterilerini mağdur etmek istemeyen berberler ise, yoğun bir tempo ile müşterilerine hizmet veriyor. Sabah saatlerine kadar berber esnafı mesai yapıyor.

Berber ustası Yasin Haznedar, bayram yoğunluğu nedeniyle gece saatlerinde de mesai yaptıklarını belirterek, tıraşların son güne bırakılması kendilerini çok yorduğunu söyledi.

Haznedar, "Vatandaşlarda bir bayram hazırlığı heyecanı var. Her bayram bu heyecanı ve yoğunluğu yaşıyoruz. Müşterilerimizin mağdur olmaması için bayramın son günlerinde geceleri de mesai yapıyoruz. Müşterilerimizden tek isteğimiz, tıraşlarını son güne bırakmamalarıdır." dedi.

Yıllardır berber ustalığını yaptığını belirten Zafer Tekev ise, "Yıllardan beri bayramlarda yoğunluk oluşuyor. Bayram heyecanı var. Üç gündür eve gitmemişiz. Sürekli çalışıyoruz. Bayramlar bambaşkadır. Bayramlarda sürekli canlılık var. Bir telaş, bir heyecan var. Allah hamdolsun çok güzel geçiyor." diye konuştu.

Allah'ın bahşettiği 2 iki güzel bayramın olduğunu belirten berber ustası Ercan Dalkıran ise, şunları söyledi:

"Hem Ramazan hem de Kurban bayramlarında halkımız bir heyecan yaşıyor. Bu her iki bayrama da güzel bir şekilde girmek istiyor. İnsanlar bayram telaşını ve heyecanını yaşıyor. Bayram alışverişine çıkıyor. Çocuklara elbiseler alınıyor. Bayramlıklarını alır, tüm hazırlıklarını yaptıkları gibi tıraşlarını da oluyorlar. Tüm İslam âleminin bayramını tebrik ediyorum."

Müşterilerden Yunus Kaynaşır ise, duygularını şöyle ifade etti:

"Bayrama artık saatler kaldı. Arefe günündeyiz. Her bayramda olduğu gibi Kurban Bayramının heyecanını yaşıyoruz. Bayram alışverişlimizi yaptık. Bayram hazırlığımızı tamamladık. Gördüğünüz gibi tıraş olmak için sıramızı bekledik. Bir yoğunluk var. Tıraşımızı olduktan sonra inşallah mezarlığa giderek ölülerimiz için dua edeceğiz. Böylelikle bayrama en güzel şekilde girmiş olacağız. Herkesin bayramını tebrik ediyorum." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir