• DOLAR 32.314
  • EURO 34.693
  • ALTIN 2412.854
  • ...
Umut Kervanı tarafından Kabil'de inşa edilen "Susa Camii" ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Yolaç (Susa) köyündeki katliamda şehid olan 10 muvahhid Müslümanın anısına Afganistan'ın başkenti Kabil'de inşa ettiği caminin açılışını gerçekleştirdi.

İçerisinde yaklaşık 500'e yakın bakanlık çalışanının cemaatle vakit namazlarını kılabileceği "Susa Camii" aynı zamanda çalışanların ameli ve itikadi dersler alacağı bir medrese olarak da faaliyet gösterecek.

26 Haziran 1992'de Diyarbakır'ın Susa köyünde gerçekleşen katliamda şehid olan cami yarenlerinin anısına ibadete açılan Susa Camii hakkında konuşan Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü Mevlevi Akif Muhacir, binlerce şehid vermiş bir milletin mensubu olarak açılışı gerçekleştirilen caminin kendileri için çok anlamlı olduğuna işaret etti.

"Susa Camii sadece bir cami değil bir mesajdır"

Marksist ve Leninist örgüt tarafından Susa köyünde yaşanan katliama atıf yaparak konuşan Sözcü Muhacir, "Kâfirler her ne kadar İslam'ı yok etmek isteseler de İslam dini hiçbir zaman yok olmayacaktır ve onlar başaramayacaklar ve hedeflerine ulaşamayacaklardır. Çünkü Kur'an buyurmuştur ki 'Onlar Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.' Onlar Allah'ın nurunu yok edip, bu nuru söndürmeyi düşünüyorlar. Ancak hiçbir zaman başaramayacak ve hedeflerine ulaşamayacaklardır. Siz çok iyi biliyorsunuz ki Susa Camii'nde namaz esnasında 10 kişi şehit oldu ve 4 kişi yaralandı. Elhamdülillah Susa Camii diye bir camimiz var ve bu sade bir cami değil, mesajdır. Aynı zamanda şehitleri de hatırlatıyor. Şehitler diridirler ve Müslümanların kalbinde de yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Camilerimizi yok etmek isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır"

Afganistan İslam Emirliği Emr-i Bil Ma'ruf Nehy-i Anil Münker Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı Mevlevi Akif Mücahid

Benzer katliam ve engellemelerin diğer İslam coğrafyalarında da yaşandığına dikkat çeken Muhacir, "Sadece Susa Camii'nde değil, kâfirler Afganistan'da ve diğer Müslüman ülkelerde camileri yok etmeye çalıştılar. Ancak Allah'a şükür camiler gün be gün daha da artıyor. Siz bu Ramazan ayında da gördünüz ki Beytül Makdis'te namaz kılanları çıkardılar ve namaza izin vermediler. Allah'a şükür Beytül Makdis kapalı değil. Beytül Makdis'te, Susa Camii'nde ve diğer camilerde namaz kılınmasına engel olmak istiyorlar ancak hedeflerine ulaşamayacaklar." şeklinde konuştu.


 

"Susa Camii'nde hem namaz kılınacak hem de bakanlık çalışanlarına dersler verilecek"

Bakanlık bahçesinde ibadete açılan Susa Camii'nin sadece namaz kılmakla sınırlı kalmayacağının altını çizen Sözcü Muhacir, "Bu camide 5 vakit namaz kılınıyor, öğle namazından sonra Emri Bil Maruf Bakanlığı çalışanlarına ders veriliyor. Bir alim, günlük işler ve zaruri amellerle ilgili itikadi dersler veriyor. Yani burada hem ders veriliyor hem de namaz kılınıyor." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir