• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Molla Ünel: Allah'ın emrettiği gibi giyinmek için kaide ve kurallar bellidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Molla Sinan Ünel, İslam'a ve Kur'an-ı Kerim'e uygun olmayan kıyafetlerin giyilmeye başladığını ifade ederek tesettürün zaman geçtikçe yozlaştırıldığını dile getirdi.

Batının bir medeniyet abidesiymiş gibi görülmeye başlandığını söyleyen Ünel, giyinme konusunda daha dikkatli olunması ve neslin korunması gerektiğini vurguladı.

"Her yörenin kendine göre giyim kültürü var"

Müslüman kadın ve erkekler için belirlenmiş bir giyim şeklinin olduğunu belirten Ünel, "Tesettür dediğimiz olay bizatihi Rabbimiz tarafından sınırları belirlenmiş olan Allah'ın erkek ve kadınlar için en uygun gördüğü kıyafet şeklidir. Malumunuz her yörenin kendine göre örf, adet ve giyim kültürü var. Arap kültürünün giyim tarzıyla Kürt kültürünün giyim tarzı veyahut Türklerin ve Farsların giyim tarzı birbirinden faklıdır fakat nerede olursa olsun hangi ırk olursa olsun Allah Teala'nın Müslüman kadın ve erkekler için belirlemiş olduğu bir giyim şekli vardır. Kadınların tüm mezhepler tarafından ittifakla sabittir. Kadınlar başından aşağıya kadar örtülü olması gerekir. Kadın için özellikle avret yerlerinin belli olmaması gerekiyor. Geniş ve şeffaf olmayacak, bütün azaların gözükmesini engelleyecek bir kıyafet şekli olmalıdır. Günümüzde çarşaf veya geniş pardösü olabilir. Bu kıyafetler tesettürün içini doldurabiliyor." dedi.

"Allah'ın emrettiği gibi giyinmek için kaide ve kurallar bellidir"

Moda altında İslam'a uygun olmayan giyim şeklinin çıktığını vurgulayan Ünel, "Son dönemlerde özellikle 'moda' adı altında İslam'a uygun olmayan, Peygamber efendimizin 'giyinik çıplaklar' dediği bir tesettür şekli ortaya çıktı. Pantolon, tunik ve şal gibi şeylerin takılması İslam'a uygun olmayan kıyafetlerdir. Müslüman ve Allah'ın emrettiği gibi giyineceksek kaide ve kurallar bellidir. Kur'an-ı Kerim'de tesettür anlatılmıştır. Peygamber efendimiz hadis-i şeriflerinde tesettürü anlatmıştır. İslam Uleması, İslam Fıkhı ve mezhep İmamları bunun örtünmenin kriterlerini belirlemiş ve 1400 yıllık bir İslami gelenek var." ifadelerini kullandı.

"Tesettür zaman geçtikçe maalesef yozlaşıyor"

Ünel, sözlerine şöyle devam etti:

"Tesettür zaman geçtikçe maalesef yozlaşıyor ve tesettür olmaktan çıkıyor. Erkekler de tesettür konusunda ciddi eksiklikler var. Dar ve bel altı olan pantolonlar, dar tişörtler ve giyilen tişörtlerde göbeklerinin görünmesi, namaz kılarken tişört ve pantolon dar olduğu için avret yerinin görünmesi gibi olumsuzluklar oluyor ve bu namazı geçersiz hale getirebiliyor. İslam'a uygun geniş ve renk tonu uygun olan bir kıyafet şekli olması gerekiyor."

"Batı kendisi kültürüyle beraber çökmüş"

Kadınların erkek gibi erkeklerin de kadın gibi giyinmeye başladığını dile getiren Ünel, "Maalesef biz batıdan çok etkilenmiş durumdayız. Batıyı bir medeniyet abidesiymiş gibi görüyoruz ama batının şu anki kültürü, eylemleri tamamen çöplüktür. Batı kendisi kültürüyle beraber çökmüş. Ne aile, ne değerler ne de kültür kalmış. Maalesef ki batı o kokuşmuş kültürlerini bize aşılamak istediler ve maalesef bir kısmını da başardılar. Özellikle sokak ve caddeler de kıyafet noktasında kadın ve erkek ayrımı yapamıyorsun. Kadınlar erkekler gibi erkeklerde kadınlar gibi olmaya başladı. Bu konuda Peygamber efendimiz bir hadisinde 'Erkeğe benzeyen kadına; kadına benzeyen erkeğe Allah lanet etsin.' diye buyurmuştur. Bu konu çok ciddi bir vebal ve ciddi bir günahtır. Bu tür olaylarda daha dikkatli olmamız ve neslimizi korumaız gerekiyor. Neslimizi Allah'ın istediği şekilde yetiştirmemiz gerekir ki bu tür hastalıkların ve bu tür musibetlerin önüne geçebilelim." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir