• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Ölümlü kazaların yaşandığı yolda halk seslerinin duyulmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karaköprü GAP Bulvarı üzerinde meydana gelen ölümlü kazalara tepki gösteren vatandaşlar, kazaların yaşandığı yol üzerinde toplandı.

Karşıdan karşıya geçerken çok zorlandıklarını ve en az 15 dakika beklediklerini belirten vatandaşlar, trafik lambasının ve üst geçidin olmamasından dolayı yayalara araç çarptığını ifade etti.

En son karşıdan karşıya geçen bir yayanın aracın çarpması sonucu hayatını kaybettiğini söyleyen vatandaşlar, artık kimsenin ölmesini ve kazaların olmasını istemediklerini belirttiler.

Üst geçidin ve trafik lambasının olmamasından dolayı araçların süratle geldiğini dile getiren vatandaşlar, yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını söyledi.

Vatandaşlar,, Karaköprü Aile Mezarlığının, yol genişletme çalışmalarından dolayı kaldırıldığını fakat çalışma için hiçbir adım atılmadığını vurguladılar.

"Karşıdan karşıya geçen vatandaşlara araç çarpıyor"

Veysel Fırat

Ölümlü kazaların meydana geldiği yolda artık hiç kimsenin ölmesini ve kazaların olmasını istemediklerini belirten Veysel Fırat, "Arkamızdaki yolu kendi aramızda 'ölüm yolu' diye adlandırıyoruz. Sürekli burada kaza oluyor. Geçen akşam maalesef komşumuz olan teyzemiz belediye otobüsünün çarpması sonucu vefat etti. Daha önce yan binamızdaki birinin kızına araç çarpması sonucu vefat etti. Bir ay içerisinde 6-7 kaza oldu. Bu kazalarda 2 kişi vefat etti. Komaya giren, akli dengesini kaybeden oldu. Çok üzülüyoruz. Bu yolun bir an önce ya genişletilmesi ya da yolun biraz gerisine bir trafik ışığı konulmasını istiyoruz. Abide tarafından çıkıldığında buraya kadar trafik ışığı yok. Şoförlerimiz maalesef çok hızlı geliyor, kurallara uymuyorlar. Ani frenler sonucunda arabalar birbirlerine çarpıyor. Karşıdan karşıya geçen vatandaşlara da araç çarpıyor. Burası günlük 15-20 bin kişinin kullandığı yoldur. Bu tarafta fırın, kasap, camii, bakkal yok. Yaklaşık 10 bin kişiye yakın insan karşı tarafa geçmek zorunda kalıyor. Buraya acilen bir çare bulunması gerekiyor. Artık hiç kimsenin ölmesini kazaların olmasını istemiyoruz. Lütfen buradaki kanayan yaraya bir parmak bassınlar ve çare bulsunlar." dedi.

"Vali aracıyla Abide Kavşağından Urfa'nın çıkışına kadar gitsin"

Abdulkadir Güllü

Yol üzerinde sadece 2 tane üst geçidin olmasından yakınan Abdulkadir Güllü, "Buranın adı Akpiyar GAP Bulvarıdır. Karaköprü'yü ikiye ayıran yoldur. Şu an ölüm yoludur. Buradaki kazaların emniyette kaydı var. Son iki yılda burada olan kazalara bakılsın. Belediye yetkililerine Ulaşım Daire Başkanlığına, muhtarımız aracılığıyla görsel şeklinde başvurduk ama bir sonuç alamadık. Validen ricamız; aracıyla Abide Kavşağından Urfa'nın çıkışına kadar gitsin. İki tane üst geçidin olduğunu görecek. O geçitlerin biri askeri tugaya biri de jandarmanın yerine denk geliyor. Jandarma ya da tugay olmazsa iki tane üst geçidimiz de olmayacak. En son komşumuz vefat etti." diye konuştu.

"Burada kaza olmaması için yetkililerin ailesinden birinin canına bir şey mi gelmeli?"

Karşıdan karşıya geçerken 15 dakika beklediklerini vurgulayan Didem Fırat, "Biz artık isyan ediyoruz. Lütfen yetkililer sesimizi duysun. Burada kaza olmaması, insanlara zarar gelmemesi ya da bizleri daha iyi anlayabilmeleri için yetkililerden herhangi birinin ailesinden birinin canına bir şey mi gelmeli? Kendi anne babası, eşi ve çocuğu mu ölmeli? Karşıdan karşıya geçmek için en az 10-15 dakika bekliyoruz. Burada 15 dakika beklemek ne demek? Sürücüler çok fazla yol vermiyor. Lütfen bu durumun bir çaresini bulun. 100 metre ileride trafik ışığı var, 1 buçuk kilometre ötede üst geçit var ama burada hiçbir şey yok. Artık sesimizi duysunlar." ifadelerini kullandı.

"İnsanlar buradan geçmeye korkuyor"

Ahmet Hızar

Eve gidip gelirken korkar hale geldiklerini söyleyen Ahmet Hızar, "Geçen kazada vefat eden kişi eşimdir. Bu yolu bitirdikten sonra kaldırıma geliyor. Orada kan izi de var. Araç bu kaldırıma nasıl yanaşır? Araç vurur vurmaz camı patlıyor.  Bu belediye, Karayolları Müdürlüğü ve devlet ne yapıyor? İnsanlar buradan geçmeye korkuyor. Bu durumu yetkililer görüyor. Araç trafik ışığını geçtikten sonra sanki kelle götürüyor. Evimize gidip gelmeye korkuyoruz. Ben kimden hesap soracağım, ne yapacağım, insanların hiç mi değeri yok?" dedi.

"Bu ölüm yoluna ne zaman üst geçit yapılacak?"

İmam Bakır Bozdemir

Kazaların meydana geldiği yolda yakınını kaybeden İmam Bakır Bozdemir, "Karşıdan karşıya geçmekte olduğu sırada komşuma otobüs çarpıyor. Yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra vefat etti. Burada eğer bir üst geçit olmuyorsa çocukların ve diğer insanların karşıya geçmelerinde sıkıntı olur. Akabe, Abide Kavşağı ve Uçaksavar Kavşağı ölüm yoluysa burası da bir ölüm yoludur. Bu ölüm yoluna ne zaman üst geçit yapılacak? " şeklinde konuştu.

"Komşumuza karanlıkta araç çarptı"

Sıdıka Kaplan

Yol genişletme çalışması yapacaklarını söylediklerini ama herhangi bir çalışma yapmadıklarını ifade eden Sıdıka Kaplan, "11 yıldır buradayım. Defalarca şikâyet etmemize rağmen yola çözüm bulunmadı. Seçim için kışın mezarlıkta insanların iskeletlerini çamur içerisinde çıkardılar. Bir aydır buranın elektrikleri yok. Komşumuza karanlıkta araç çarptı. Karanlık olmasaydı belki de kadın fark edilecekti. Seçim için acele edildi ama bu kadar olmaz. Buraya gerçekten bir çözüm istiyoruz." dedi.

"Belediye de ne gerekiyorsa yapmalı"

Ahmet Alzahter

Ahmet Alzahter ise  "Yetkililerin bu yol için koordineli çalışması gerekiyor. Bu yolun eksiğini emniyet belediyeye bildirmeli. Belediye de ne gerekiyorsa yapmalı." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir